FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreni "Dani tehničke kulture Grada Zagreba"

Autor: mbuj
ZAGREB, 10. rujna 2012. (Hina) - "Dani tehničke kulture Grada Zagreba" održavaju se danas prvi puta pri Domu tehnike na Jarunu, a otvorio ih je Ivan Špiljak, jedan od najstarijih "tehnikaša" iz Zagrebačkog saveza klubova mladih tehničara, kojemu je tu čast prepustio gradonačelnik Milan Bandić.

Organizator manifestacije je Zagrebačka zajednica tehničke kulture koja, uz potporu Grada Zagreba, pokazuje posjetiteljima kojim se sve tehničkim djelatnostima Zagrepčani, a osobito njihova djeca, mogu baviti kroz sustav udruga tehničke kulture okupljenih u 13 strukovnih saveza i Zagrebačku zajednicu tehničke kulture, njezina četiri centra tehničke kulture na Črnomercu, Trnju, u Sesvetama i Dubravi, kao i pri Domu tehnike i Kanu klubu Končar na Jarunu te Zagrebačkoj zvjezdarnici.

Cilj manifestacije je skrenuti pozornost na bogatstvo sadržaja koji nudi tehnička kultura za korisno i kreativno provođenje slobodnog vremena tijekom kojega djeca i mladi imaju priliku usvojiti znanja i steći korisne vještine koje će im obogatiti život i uvećati sposobnosti.

Osim izložbenog dijela, mogu se vidjeti i pokazne edukativne vježbe, proći kroz radionice, informirati se o domaćim i međunarodnim uspjesima u raznim područjima te dogovoriti o uključivanju u pojedine programe tehničkom kulturom.

Izbor iz svih područja svoje djelatnosti Zagrebačka zajednica tehničke kulture predstavit će danas do 17 sati na više od 1.500 metara kvadratnih zatvorenih i otvorenih prostora.

Predsjednik Zagrebačke zajednice tehničke kulture Jadranko Baturić najavio je da će se "Dani tehničke kulture Grada Zagreba" održavati svake godine.

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da su u Zagrebu u zadnjih desetak godina tehničku kulturu digli na višu razinu, "ali uvijek može biti bolje" te naglasio da će Grad i dalje podupirati afirmiranje tehničke kuture, posebno među mladima.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić istaknuo je kako moramo sve napraviti da oni najmlađi, najinovativniji i najbolji u društvu ostanu u Hrvatskoj kako bi pridonijeli razvoju Zagreba i Hrvatske. "Svijet uvijek kad je imao tehnološki iskorak bio je uspješan, a uspješan svijet može biti samo ako ima pojedince koji to nose", poručio je. Dani tehničke kulture važni su jer je važna svaka promocija i poticanje djece i mladih da se bave znanošću, inovativnošću, tehnikom, naglasio je Bernardić.

Na važnost tehnike i tehnologije u 21. stoljeću ukazao je i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ante Markotić.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙