FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sućut ministrice Pusić i ministra Jovanovića obitelji Jurkić

Autor: vlar
ZAGREB, 27. kolovoza 2012. (Hina) - Povodom smrti bivše hrvatske ministrice kulture i veleposlanice pri UNESCO-u Vesne Girardi Jurkić, brzojave sućuti obitelji Jurkić uputili su ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

"Dr.sc. Girardi Jurkić svojim je iznimnim doprinosom u promicanju hrvatske kulture u svijetu ostavila neizbrisiv trag. Upravo je njezinom zaslugom, kao stalne predstavnice Republike Hrvatske pri UNESCO-u, hrvatska kulturna baština doživjela svoje svjetsko priznanje. Njezinim odlaskom Hrvatska je izgubila velikog stručnjaka i predanog promicatelja hrvatske kulture, čije će naslijeđe zasigurno predstavljati inspiraciju i uzor za nove naraštaje hrvatskih kulturnih djelatnika i diplomata", stoji u brzojavu koji je ministrica Pusić u svoje ime i u ime Ministarstva poslala obitelji Jurkić

Ministar Jovanović u brzojavu sućuti obitelji Vesne Girardi Jurkić ističe da će bivša ministrica prosvjete, kulture i sporta ostati zapamćena, ne samo kao ministrica prosvjete, odlučna da unaprijedi hrvatsko školstvo, već i kao plodonosna znanstvenica koja je svojim radom pridonijela razvoju i kvaliteti arheologije u Hrvatskoj, zaduživši nas svojom nesebičnom brigom za hrvatsku baštinu i njezino pozicioniranje na međunarodnom planu.

(Hina) pp/xvl yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙