FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarsko-srijemski HDZ: i dalje pad gospodarstva

Autor: gvin
VINKOVCI, 5. rujna 2012. (Hina) - Predsjednik županijskog odbora HDZ-a i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić upozorio je danas da se nastavljaju negativni gospodarski trendovi u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je uz to pogođena i sušom pa je upitna sudbina mnogih poljoprivrednika.

On je na konfernciji za novinare pozvao Vladu i resorna ministarstva da iznađu sredstva i reagiraju prema sušom pogođenim poljoprivrednicima te dodao da je pomoć potrebna i krizom pogođenim drvoprerađivačima te građevinskom sektoru.

„Samo javna poduzeća u najboljim gospodarskim godinama investirala su i 1,3 milijarde kuna u najistočniju hrvatsku županiju, a ove će godine biti dobro ako investicije dosegnu 300 milijuna kuna“, rekao je Galić.

Galić je potvrdio da je danas u velikom vinkovačkom drvoprerađivaču „Spačvi“ održan sastanak Gospodarsko-socijalnog vijeća te je, nakon razmatranja stanja u tvrtki, zaključeno kako će se od Vlade, ministarstava, Hrvatskih šuma, HBOR-a i drugih tražiti žurne mjere za prevladavanje teškog stanja u tvrtki.

„GSV se zalaže za restruktuiranje tvrtke u cilju spašavanja 700 radnih mjesta te opstanka drvne industrije na ovom prostoru“, rekao je Galić koji je i predsjednik vukovarsko-srijemskog GSV-a.

Potvrdio je da su uprava „Spačve“ i radnici postigli sporazum o dinamici isplata zaostalih plaća te da se dio radnika koji je zadnjih dana zbog neisplaćenih plaća obustavio rad vratio na posao.

Galić se osvrnuo i na jučerašnji istup Damira Rimca, predsjednika vinkovačkog SDP-a i saborskog zastupnika, koji je ustvrdio da je iz tvrtke „Vodoprivreda“ Vinkovci izvlačen novac za račun HDZ-a, da direktor provodi mobing, nezakonito otpušta i upošljava te lažira financijska izviješća.

Naglasio je da je „Vodoprivreda“ u poslovnim problemima te „ako ima nepravilnosti neka institucije rade svoj posao“. Dodao je da probleme „nije potrebno izmišljati“ te da nije potrebno „tvrtki rušiti imidž u trenutku kada se uprava bori za nove poslove“.

Galić je još jednom odluku o statističkoj podjeli Hrvatske na dvije regije ocijenio lošom i donesenom „preko koljena“, a što će za posljedicu imati daljnje zaostajanje Slavonije za razvijenijim krajevima Hrvatske.

(Hina) xgvin yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙