FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri podignuta prsta potpredsjednika FM SDP-a je omalovažavanje hrvatskih građana

Autor: spar
ZAGREB, 27. kolovoza 2012. (Hina) - Mladež Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) reagirajući na fotografije objavljene na nekim internetskim portalima potpredsjednika Foruma mladih SDP-a Osječko-baranjske županije i predsjednika Savjeta mladih Đakova, Tomislava Bogdana, priopćila je kako je tim fotografijama "s tri podignuta prsta u Beogradu i 'četničkim pozdravom' " Bogdan omalovažio i povrijedio sudionike i žrtve u Domovinskom ratu ali i sve građane Republike Hrvatske.

"Fotografijom s tri podignuta prsta u Beogradu i '„četničkim pozdravom' potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Osječko-baranjske županije i predsjednik Savjeta mladih Grada Đakova Tomislav Bogdan, svjesno je omalovažio, obezvrijedio i povrijedio sve sudionike i žrtve u Domovinskom ratu, njihove obitelji ali i sve građane Republike Hrvatske. Stoga je nedopustivo i na najstroži način treba biti kažnjivo takvo provociranje i ismijavanje sudionika i branitelja u Domovinskom ratu, koji su svoje živote položili da bi danas živjeli u neovisnoj Hrvatskoj", navodi u večerašnjem priopćenju tajnik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver i predsjednik Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije Goran Soldo.

Pojedini internetski portali proteklih su dana objavili kako se potpredsjednika Foruma mladih SDP-a Osječko-baranjske županije Tomislav Bogdan nedavno u Beogradu fotografirao s tri podignuta prsta. Tu fotografiju prvo je stavio na svoj Facebook profil, no netko od njegovih poznanika fotografiju je poslao uredništvima medija.

Reagirajući na to Mladež HDZ-a u priopćenju navodi kako ih "osobito žalosti činjenica da je ta poruka upućena iz Beograda - simbola velikosrpske agresije na Hrvatsku", koja je "tisućama obitelji uništila domove i protjerala ih iz njih, te agresije koja je bez roditelja ostavila mnogu djecu".

Također Mladež HDZ-a od SDP-a traži osudu takvog ponašanja, a od koalicijske većine u gradu Đakovu, koju čine SDP, HDSSB i HNS, a koji su Tomislava Bogdana izabrali za predsjednika Savjeta mladih grada Đakova, hitno traži da pokrenu postupak smjene.

(Hina) pp/xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙