FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječkom HDZ-u pristupilo 17 bivših članova HSP-a

Autor: ivuc
OSIJEK,03. 09 2012.(Hina) - Osječki Gradski odbor HDZ-a izvijestio je danas kako je stranci pristupilo 17 bivših članova HSP-a iz osječkog prigradskog naselja Višnjevca.

Predsjednik osječkoga HDZ-a Damir Kramarić kazao je na konferenciji za novinare kako je od 20. srpnja, odnosno nakon izvanrednih unutarstranačkih izbora u osječkom HDZ-u, stranci pristupilo 186 novih članova. Ocijenio je kako taj podatak govori da je HDZ ozbiljna alternativa vladajućem HDSSB-u u gradu Osijeku te kako se iduća gradska vlast neće moći sastaviti bez HDZ-a. Najavio je kako će stranka uskoro predstaviti i svoga kandidata za novog osječkog gradonačelnika.

Bivši HSP-ovac Predrag Borovec kazao je kako se nisu slagali s radom stranke da stranačko vodstvo nije prepoznalo njihove napore, a da nakon nedavnih unutarstranačkih izbora u osječkom HSP-u nisu pronašli zajednički jezik s novim vodstvom.

Dodao je da su iz bivše stranke "izašli bez žuči, i bez velike rasprave", te da smatraju da u HDZ-u mogu dati svoj puni doprinos.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas kako su u pitanju osobni interesi nekoliko pojedinaca, odnosno, kako smatra, "nekoliko članova, koji nisu ostvarili svoje osobne interese kroz HSP, pa sada traže način, kako će ih ostvariti negdje dalje". Kada smo bili na vlasti, na lokalnoj razini, imali smo veliki broj ulazaka u stranku, onih koji su u tome vidjeli priliku da se okoriste. Takvi ljudi danas napuštaju HSP, jer u ovome trenutku ne vide materijalnu korist, ocijenio je Srb.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙