FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Filipini: stanovnici se vraćaju kućama nakon potresa

Autor: sbak
GUIUAN, 1. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Deseci tisuća stanovnika na filipinskom otoku Samaru vratili su se u subotu kućama nakon što je povučeno upozorenje o mogućem tsunamiju nakon potresa koji je u petak pogodio to područje.

U snažnome potresu magnitude 7,6 što se dogodio u petak na moru uz filipinsku obalu poginula je jedna osoba, oštećene su ceste i mostovi, a među stanovnicima je zavladala panika pa su u strahu od tsunamija pobjegli na viši teren.

Potres je imao središte oko 150 kilometra od istočne obale Filipina u visini grada Guiuana u pokrajini Samar, rekla je američka agencija. Upozorenje na tsunami bilo je izdano za Filipine, Japan, Indoneziju, Tajvan, Papuu Novu Gvineju i druge otoke Pacifika uključujući američku saveznu državu Havaje.

Filipinske vlasti nešto duže su zadržale na snazi opasnost od tsunamija jer su bile odmah zapovjedile stanovništvu da se povuče s obale. Ali nakon nešto više od tri sata i tao je upozorenje prestalo. "Stanovnici se sad mogu vratiti kući. Sad je sigurno, prošla je opasnost od tsuamija", objavio je filipinski institut za vulkanologiju.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙