FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 23. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac je u četvrtak objavio širi popis za kvalifikacijske utakmice za SP 2014. protiv Makedonije i Belgije koje se igraju početkom rujna. Hrvatska prvu kvalifikacijsku utakmicu za SP 2014. igra 7. rujna protiv Makedonije u Zagrebu, a 11. rujna u Bruxellesu protiv Belgije. S popisa igrača koji su igrali prijateljsku utakmicu protiv Švicarske otpali su Danijel Pranjić i Mario Maloča. Štimac je u nacionalnu vrstu vratio Mladena Petrića, Josipa Šimunića i Manuela Pamića, a novo lice je mladi veznjak Hajduka, 18-godišnji Josip Radošević.

Štimac je za tu utakmicu izjavio da je dala odgovore na pitanja koja su ga mučila. "Svi počeci su teški, nije nas to poljuljalo, niti nam poremetilo smjer ili ciljeve. Pripremamo se na ono najvažnije - kvalifikacije", rekao je hrvatski izbornik.

Reprezentacija će prije Makedonije trenirati u Zagrebu, na Maksimiru te u Zagrebellu. Štimac je rekao da će reprezentacija tamo imati maksimalne uvjete za rad koji želi ostaviti.

Što se tiče prvih suparnika u kvalifikacijama, Štimac je kazao da neće biti lako.

"S Makedonijom smo se susreli u prošlim kvalifikacijama. Neće biti lako, posebno ako pristup bude onakav kao u Splitu. Potvrdilo se da je Belgija najteži konkurent, bez obzira na težinu utakmica s Makedonijom i Srbijom. Belgija je poput Švicarske, za razinu i jača na određenim pozicijama", dodao je.

"Znamo da će biti teško, ali znamo naše kvalitete. Usmjerit ćemo se na podizanje atmosfere u našoj svlačionici. Bitno je znati tko su oni koji su u punom natjecateljskom angažmanu. Zahvaljujem se i na kritikama koje su uslijedile nakon Švicarske. Izvukli smo dosta pouka. Sada je vrijeme da svi zajedno gradimo atmosferu koja je nužna za savladavanje prvih prepreka."

Hrvatski je izbornik rekao da u prve četiri utakmice Hrvatska mora osvojiti minimalno devet bodova, iako je želja da se osvoje svih 12, ali da će borba u kvalifikacijama biti bespoštedna.

Popis: Pletikosa, Subašić, Kelava, Srna, Ćorluka, Šimunić, Schildenfeld, Strinić, Vida, Lovren, Pamić, Rakitić, Badelj, Kranjčar, Vukojević, Modrić, Iličević, Perišić, Radošević, Mandžukić, Olić, Edurado, Jelavić, Petrić, Kalinić, Vukušić.

NEW YORK - Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić koji je postavljen za 12. nositelja na posljednjem ovogodišnjem "rand Slam" turniru, US Openu koji počinje u New Yorku u ponedjeljak za suparnika u 1. kolu dobio je Australca hrvatskog proijekla Marinka Matoševića, odlučeno je na ždrijebu u četvrtak. U ždrijebu tenisača svoje mjesto pronašla su još dvojica hrvatskih igrača, Ivo Karlović i Ivan Dodig, a obojica će u 1. kolu igrati protiv nekoga iz kvalifikacija.

U ženskom dijelu turnira Hrvatska će imati dvije predstavnice, a naša najbolja igračica Petra Marić nije imala sreće pri ždrijebu jer je za suparnicu u 1. kolu dobila prošlogodišnju pobjednicu u New Yorku, Australku Samanthu Stosur, koja je postavljena za sedmu nositeljicu. Mirjana Lučić će u 1. kolu igrati protiv Španjolke Marije Jose Martinez Sanchez.

Prvi igrač svijeta, Švicarac Roger Federer za suparnika u 1. kolu dobio je Amerikanca Donalda Younga, branitelj naslova i drugi igrač svijeta, Srbin Novak Đoković u 1. će kolu igrati protiv Talijana Paola Lorenzija, dok će treći nositelj, Britanac Andy Murray igrati protiv Rusa Alexa Bogomolova. Prva tenisačica svijeta, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka za suparnicu u 1. kolu dobila je Ruskinju Aleksandru Panovu, druga nositeljica Poljakinja Agnieszka Radwanska igrat će protiv još jedne Ruskinje Jelene Bratčikove, dok će treća nositeljica Ruskinja Marija Šarapova igrati protiv Mađarice Melinde Czink.

ZAGREB - Najbolji hrvatski i svjetski rukometaš Ivano Balić karijeru će nastaviti u u madridskom Atleticu s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. Nije objavljeno o visina transfera jer se radi o poslovnoj tajni.

"Odabrao sam novi klub za koji vjerujem da će uz moju pomoć ponovno biti konkurentan samom europskom vrhu. Već idućih dana odlazimo na Super Globe u Dohu, a s obzirom na poznavanje većeg broja suigrača očekujem brzu prilagodbu", izjavio je Ivano Balić čije je službeno predstavljanje zakazano za sutra.

Balić je u Španjolskoj već igrao i to u razdoblju od 2004. do 2008. kada je bio član Portland San Antonia.

JACA - Španjolski biciklist Joaquin Rodriguez (Katjuša) pobjednik je šeste etape "Vuelta a Espane" vožene od Tarazone do vrha uspona iznad Jace u dužino od 175.4 kilometara, on je zadanu dionicu prešao za 4:15:56 sati. Drugo mjesto zauzeo je Britanac Chris Froome (Sky) s pet sekundi zaostatka, a treće Španjolac Alejandro Valverde (Movistar) koji je ciljem prošao 10 sekundi nakon Rodrigueza. Rodriguez je ovom pobjedom povećao prednost u ukupnom redoslijedu, sada ima 10 sekundi prednosti u odnosu na Froomea, dok je treći još jedan Španjolac Alberto Contador (Saxo Bank) sa 35 sekundi slabijim vremenom.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙