FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 20. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić napredovao je dva mjesta na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak zahvaljujući dobrom nastupu na ATP teniskom turniru iz serije Masters u Cincinnatiju gdje je došao do četvrtfinala i sada je 13. tenisač svijeta.

Drugi hrvatski tenisač koji se nalazi u prvih 100 na ATP ljestvici, Ivo Karlović je pao deset mjesta i sada je 75. tenisač svijeta. Ivan Dodig je također ubilježio pad i to od dva mjesta i ovaj je tjedan na 118. poziciji, dok je Antonio Veić "skočio" jedno mjesto i sada je 134.

Vrh ljestvice najboljih tenisača je bez promjena. Prvi je i dalje Švicarac Roger Federer koji je, zahvaljujući osvajanju naslova u Cincinnatiju, povećao prednost pred drugoplasiranim Srbinom Novakom Đokovićem. Treći je Španjolac Rafel Nadal, a četvrti Britanac Andy Murray.

VILNIUS

Hrvatska košarkaška reprezentacija osvojila je prvo mjesto na Europskom U-18 prvenstvu u Litvi. U finalnom susretu odabranici Jakše Vulića pobijedili su Litvu 88:76 (22:15, 14:18, 22:20, 30:23).

Ključni igrač utakmice i neosporni MVP prvenstva bio je Dario Šarić koji je u finalu zabio 39 koševa i prvenstvo zaključio s prosjekom od 25 koševa po utakmici. Šarić je u finalu imao i 11 skokova, te četiri asistencije. Dvoznamenkasti broj koševa imali su i Tomislac Gabrić (14), Mislav Brzoja (10) i Dominik Mavra (10). Litvu su predvodili Marius Grigonis sa 17, te Jokubas Gintvainis i Justas Tamulis sa po 15 koševa.

U susretu za treće mjesto juniori Srbije pobijedili su Rusije 66:56 (20:20, 15:13, 17:12, 14:11).

ZAGREB

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić, koja zbog ozljede ne igra, pala je na najnovijoj WTA ljestvici s 55. na 65. poziciju, dok je Mirjana Lučić također nazadovala dva mjesta i sada je 97.

Tereza Mrdeža se popela sa 182. na 181. mjesto, Donna Vekić je zadržala prošlotjednu 204. poziciju, a Ana Vrljić je pala sa 272. na 277. mjesto.

Vrh ljestvice i dalje drži Bjeloruskinja Victoria Azarenka, dok je Poljakinja Agnieszka Radwanska na drugom mjestu zamijenila Ruskinju Mariju Šarapovu kojoj je ustupila treću poziciju.

PRAG

U 3. kolu Europskog prvenstva mladih, koji se natječu u 6 dobnih skupina – do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina, hrvatski predstavnici postigli su tek četiri pobjede i jedan remi uz sedam poraza. Prve poraze pretrpjeli su Leon Livaić (do 12), Jadranko Plenča (do 14), Matija Ostović i Matej Blažeka (do 18), te Magdalena Muha (do 10), tako da je pri vrhu ostao samo Božidar Iveković, koji je zabilježio prvi remi. Pobjede su zabilježile Mihaela Blažeka (do 12), Heike Roklicer (do 14), Tajana Turk (do 16) i Tamara Ljikar (do 18). Najbolji je Iveković sa 2,5 boda, a po 2 boda imaju Livaić, Plenča, Matej i Mihaela Blažeka, Magdalena Muha, Heike Roklicer i Tajana Turk.

PARIZ

U posljednjem susretu drugog kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na gostovanju kod Ajaccio odigrao 0:0 i ponovo razočarao. PSG je od 78. minute igrao bez isključenog Lavezzija.

Na otvaranju sezone PSG je na Parku Prinčeva odigrao 2:2 protiv Lorienta i nakon dva uvodna kola ima svega dva boda. Nakon dva kola Le Championnata maksimalnih šest bodova imaju Lyon, Marseille, Bastia i Bordeaux.

MILANO

Nogometaši Juventusa pobjednici su 22. izdanja trofeja Berlusconi nakon što su na stadionu San Siro pobijedili Milan 3:2. Golove za Juventus postigli su De Ceglie (12), Vidal (42) i Matri (64), dok je strijelac za Milan bio Robinho (9, 78-11m).

Bio je to 19. međusobni okršaj 'Stare dame' i 'Rossonera' u ovom natjecanju i deseti trijumfa Juventusa. Trofej Berlusconi je osnovao vlasnik Milana Silvio Berlusconi u uspomenu na svog oca Luigija, a prvi put je igran 1991. godine.

MADRID

Španjolski nogometni velikani Real Madrid i Barcelone suprotnog su raspoloženja ušli u novu sezonu. Aktualni prvak Real je na Santiago Bernabeu remizirao protiv Valencije 1:1, dok je Barcelone bez suviše problema pobijedila Real Sociedad 5:1.

Golove za Barcu postigli su Carles Puyol (4), Lionel Messi (11, 16), Pedro (41) i David Villa (84), dok je strijelac za goste bio Gonzalo Castro (9).

'Kraljevski klub' je poveo pogotkom Gonzala Higuaina u 10. minuti, a izjednačio je Jonasa u 42. minuti. "Kraljevski klub" je tijekom utakmice imao 26 udaraca prema suparničkim vratima, 62 posto posjeda lopte i čak 12 kornera, no nije uspio slomiti obranu 'šišmiša'.

Prva zvijezda Real Madrida Portugalac Cristiano Ronaldo protiv Valencije je lovio barem jedan pogodak kako bi postigao prvi igrač u povijesti kluba koji je zabio gol na osam uzastopnih utakmica u španjolskom prvenstvu. Do utakmice protiv Valencije suparničku mrežu je tresao protiv Atletico Madrida, Sporting Gijona, Barcelone, Seville, Athletico Bilbaoa, Granada i Mallorce. Da je zabio gol prestigao bi petoricu Realovih legendi koje su postizale golove u sedam dvoboja zaredom - Puskasa kojem je to uspjelo u dva navrata, te Huga Sancheza, Van Nistelrooya, Olmeda i Roquea Olsena.

U 'ljepotici' prvog kola Real Betis je na San Mamesu pobijedio Athletic Bilbao 5:3. Gosti su u prvom poluvremenu golovima Rubena Castra (7), Jorgea Moline (26) i Benata (31) poveli 3:0, no Athletic se čudesno vratio postigavši tri gola u nastavku susreta, a strijelci su bili Oscar De Marcos (47) i Mikel San Jose (67,76). No Betis je u samoj završnici utakmice s još dva gola stigao do prvih bodova.

ZAGREB

U posljednjem susretu 5. kola Prve HNL Lokomotiva je na stadionu Maksimir pred 1.000 gledatelja pobijedila Hajduk 2:0 (1:0). Golove za 'lokose' postigli su Andrej Kramarić (42) i Ivan Boras (53).

Nažalost, iza utakmice će ostati repovi jer je drugi gol domaćin postigao iz očitog zaleđa kojeg sudačka trojka predvođena glavnim sucem Zlatkom Šimčićem iz Koprivnice nije dosudila. Zanimljivo, bila je to treća uzastopna pobjeda Lokomotive protiv Hajduka nakon što je prošle sezone oba puta pobijedila identičnim rezultatom 1:0.

Lokomotiva je sa nova tri boda skočila na treće mjesto sa 11 bodova. U vodstvu je i dalje Dinamo sa 13 bodova, Slaven Belupo ima 12, a Hajduk je četvrti sa 10 bodova.

BLED

Hokejaši Medveščaka osvojili su prvo mjesto na ljetnoj ligi Rudi Hiti Bled 2012. nakon što su u finalu pobijedili Acroni Jesenice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0). Oba gola za 'medvjede' postigao je Adam Miller (40, 51), dok je strijelac za Jesenice bio Anže Kuralt (34).

Treće mjesto osvojili su hokejaši Villacha pobjedom protiv Telemach Olimpije nakon kaznenih udaraca 3:2 (0:1, 1:0, 1:1; 1:0), dok je u susretu za 5. mjesto norveški Stavanger Oilers slavio protiv Team North America, selekcije sastavljene od mladih igrača iz Sjeverne Amerike 10:2 (0:1, 6:1, 4:0).

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙