FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisan natječaj "Društveni kapital zajednice"

Autor: mbuj
ZAGREB, 17. kolovoza 2012. (Hina) - Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva danas je raspisala natječaj "Društveni kapital zajednice" prema Decentraliziranom modelu dodjele financijskih podrški u partnerstvu sa četirima regionalnim zakladama - Regionalnom zakladom za lokalni razvoj "ZAMAH" iz Zagreba, Zakladom Kajo Dadić iz Splita, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Pula i Zakladom za razvoj lokalne zajednice "Slagalica" iz Osijeka.

Natječaj "Društveni kapital zajednice" drugi je po redu natječaj koji se raspisuje u okviru Decentraliziranog modela dodjele financijskih podrški koji je Nacionalna zaklada uvela 2007. godine.

Na taj način financijske podrške za projekte razvoja društvenog kapitala zajednice (nakon podrški građanskim inicijativama koje se dodjeljuju temeljem, također, decentraliziranog natječaja "Naš doprinos zajednici") postaju dostupne svim organizacijama civilnoga društva na njihovim lokalnim i regionalnim razinama, priopćila je danas Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Navodi kako natječaj "Društveni kapital zajednice" danas istodobno, prema propisanim standardima Nacionalne zaklade, raspisuju i sve četiri regionalne zaklade, a natječaj je otvoren za prijavu isključivo udrugama registriranim u Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje godinu dana od dana registracije do dana raspisivanja tog natječaja na lokalnoj i područnoj razini.

Visina pojedinačne financijske podrške koja može biti odobrena je od 25.000 do 40.000 kuna, a rok za prijavu je do 17. rujna.

Regionalna zaklada za lokalni razvoj "ZAMAH" iz Zagreba raspisuje natječaj za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Karlovačku, Koprivničko-križevačku, Krapinsko-zagorsku, Međimursku, Sisačko-moslavačku, Varaždinsku i Zagrebačku županiju. Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na: http://www.zamah.hr/

Zaklada Kajo Dadić Split raspisuje natječaj za Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju. Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na: http://www.zaklada-dadic.hr/

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Pula raspisuje natječaj za Istarsku, Ličko-senjsku i Primorsko-goransku županiju. Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na: http://www.civilnodrustvo-istra.hr

"Slagalica" - Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka raspisuje natječaj za Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Virovitičko-podravsku županiju. Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na: http://www.zaklada-slagalica.hr

Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetane Plavša-Matić, Nacionalna zaklada je provodeći Decentralizirani model financiranja razvoja civilnoga društva u Hrvatskoj odlučila od ove godine spustiti na regionalne razine još jedan natječaj koji će u ime Nacionalne zaklade raspisati četiri regionalne zaklade – partneri Nacionalne zaklade. "Na taj način Nacionalna zaklada želi ojačati udruge koje djeluju na lokalnoj razini i potiču volonterstvo, građanski aktivizam, međusektorsku suradnju, održivost i društveni kapital lokalnih zajednica".

(Hina) pp/xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙