FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Linijska nacionalna plovidba više ne plovi za Šoltu

Autor: zjur
SPLIT, 1. kolovoza 2012. (Hina) - Linijska nacionalna plovidba (LNP) obavijestila je danas putnike na konferenciji za medije u Splitu da nakon punih 11 godina, od 5. kolovoza ove godine više neće održavati katamaransku liniju Split-Rogač (Stomorska) na otoku Šolti, jer je takvu odluku donijela Agencija za obalni linijski pomorski promet.

Kako je kazala direktorica LNP Antonija Mišura ugovor o koncesiji za održavanje te linije im je istekao 11. lipnja, a Agencija nije raspisala novi natječaj. "Njima je bila obveza raspisati natječaj, no umjesto toga oni su nas pozvali da dostavimo ponudu za održavanje linije Split-Rogač do 21. prosinca ove godine. Nakon toga nam je Agencija 27. srpnja poslala odluku o poništenju pregovaračkoga postupka bez obrazloženja o razlozima poništenja, a 30. srpnja smo konačno obaviješteni da ćemo tu liniju održavati do 5. kolovoza", kazala je Mišura.

Rekla je i kako se još uvijek ne zna, je li linija ukinuta ili povjerena nekom drugom brodaru te da je sve što oni žele da se koncesije dodjeljuju temeljem javnih natječaja, koji će osigurati transparentnost i ravnopravnu tržišnu utakmicu svih brodara, a ne da se poslovi dodjeljuju ispod stola u zamagljenom postupku pregovaranja.

"Neslužbeno smo doznali da je linija u pregovaračkom postupku dodijeljena Ugostiteljsko-trgovačkom obrtu Kapetan Luka iz Krila Jesenice. Očito je ovdje na djelu politička sprega HDZ-ovih kadrova u Županiji i Agenciji. O našim saznanjima ćemo upoznati ministra pomorstva Sinišu Hajdaš Dončića i pozvati Vladu da ukine nekorisnu Agenciju, koja proizvodi nered, umjesto da obavlja svoju regulatornu funkciju i raspisuje javne natječaje, koji osiguravaju transparentnost i ravnopravnu tržišnu utakmicu svih brodara", zaključila je Mišura.

(Hina) xzjur ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙