FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaji i poziv Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Autor: mbuj
ZAGREB, 17. kolovoza 2012. (Hina) - Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je danas natječaj za odobravanje financijske potpore za projekte demokratizacije i razvoja civilnog društva, institucionalne potpore stabilizaciji i/ili razvoju udruge te je objavila poziv za iskazivanje interesa za suradnju za prijavu projekata međunarodne suradnje i razvojne pomoći.

Rok za prijavu je do 17. rujna, priopćila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Na natječaj za projekte demokratizacije i razvoja civilnog društva mogu se prijaviti udruge i privatne zaklade u partnerstvu pet organizacija iz različitih županija u Hrvatskoj s provedbom projekta na razini RH i EU-a kroz prijenos specifičnih znanja i vještina među organizacijama civilnog društva i različitim podsektorima djelovanja. Tim natječajem može biti odobreno najviše deset projekata, a može biti odobrena financijska potpora od 200.000 do 380.000 kuna, navodi se u priopćenju.

U vezi s natječajem za institucionalnu potporu stabilizaciji i/ili razvoju udruge, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva navodi kako su institucionalne potpore specifičan oblik ulaganja u stabilizaciju i razvoj isključivo udruga registriranih u Hrvatskoj, a dodjeljuju se u tri kategorije - do 400.000 kuna do deset potpora, do 200.000 kuna do 15 potpora i do 75.000 kuna do pet potpora.

Uvjet je da udruge svojim aktivnostima pridonose promjenama u društvu u svojem području djelovanja ili u više područja djelovanja. Institucionalna potpora ostvaruje se na rok od tri godine.

U vezi s pozivom za iskazivanje interesa za prijavu projekata međunarodne suradnje i razvojne pomoći "Suradnjom do razvoja", Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u priopćenju navodi kako je poziv namijenjen udrugama i zakladama koje imaju znanja, iskustva i vještine vezane uz područja objavljena pozivom koja, uz njihovu potporu, mogu prenijeti zemljama u razvoju kao razvojnu pomoć te regionalnu i prekograničnu suradnju. Tim pozivom može biti odobreno najviše pet projekata, a financijska potpora je od 100.000 do 150.000 kuna.

Upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Cvjetana Plavša-Matić istaknula je kako su na temelju novog Pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Nacionalne zaklade od 2012. do 2016. godine uveli unaprjeđenja u sustav dodjele financijskih potpora kako bi što učinkovitije odgovorili na nove izazove u društvu. Među tim unaprjeđenjima, dodala je Plavša-Matić, potrebno je istaknuti promjene u dodjeli institucionalnih potpora te davanje važnosti prijenosu znanja i vještina organizacija civilnog društva koje mogu biti na raspolaganju široj regionalnoj i međunarodnoj zajednici.

Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na: http://zaklada.civilnodrustvo.hr.

(Hina) pp/xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙