FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varteks Grupa s gubitkom od 30,8 milijuna kuna

Autor: dduk
ZAGREB, 17. kolovoza 2012. (Hina) - Gubitak varaždinske Varteks grupe u prvom polugodištu ove godine iznosio je 30,8 milijuna kuna, što je za 700 tisuća kuna više od gubitka iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, izvijestio je Varteks putem Zagrebačke burze.

Gubitak je povećan zbog rasta financijskih rashoda za milijun kuna, a na ukupne rezultate utjecale su i tržišne okolnosti koje su izuzetno teške za tekstilnu, odjevnu i kožnu industrije, kaže se u izvještaju Varteksa o poslovanju Grupe u prvom polugodištu.

Ukupni prihodi Varteks Grupe u prvih šest mjeseci od 130,2 milijuna kuna manji su od prošle godine za 20,8 posto, a ukupni rashodi manji su za 17,3 posto i iznosili su 162 milijuna kuna.

S obzirom da se nije uspjelo stabilizirati likvidnu poziciju Grupe, u prvoj polovici godine radilo se u uvjetima izuzetno otežane nabave sirovina, repromaterijala i trgovačke robe, a isporuke proizvoda i trgovačke robe u maloprodajnu mrežu i veleprodajne kanale distribucije nisu bile pravovremene, kaže se u izvještaju.

Dodaje se da Grupa nastavlja s realizacijom zacrtanih ciljeva integralnog plana poslovnog i financijskog restrukturiranja. Cilj je stabilizirati likvidnost, povećati prihode i nastaviti s daljnjim smanjenjem operativnih troškova te na taj način poboljšati efikasnost ukupnog poslovanja.

(Hina) xpp/xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙