FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobri poslovni rezultati kompanija potiču rast europskih burzi

Autor: scvi
LONDON, 19. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Cijene dionica na europskim burzama danas su dosegnule najvišu razinu u zadnjih 11 tjedana, zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima kompanija, koji jačaju apetit investitora za rizikom.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica oko 9,30 sati bio je u plusu 0,3 posto, na 1.056 bodova, što je njegova najviša razina od početka svibnja.

Istodobno je londonski Ftse indeks bio u plusu 0,10 posto, frankfurtski DAX 0,33, a pariški CAC 0,41 posto.

„Dobri poslovni rezultati nekolicine kompanija popravili su raspoloženje na tržištu. No, mislim da se investitori ne bi trebali opustiti, jer u pozadini je i dalje kriza u eurozoni. Općenito bi investitori trebali u svojim investicijskim portfeljima naglasak imati na defanzivne sektore, te selektivno pridodavati dionice cikličnog sektora radi ostvarivanja dobitaka bude li snažnog uzleta“, smatra Keith Bowman, analitičari pri investicijskom društvu Hargreaves Lansdown.

Među dobitnicama ističe se dionica proizvođača kućanskih uređaja Electroluxa, koja je poskupjela 5,3 posto nakon objave boljih nego što se očekivalo poslovnih rezultata.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks danas ojačao 0,8 posto, na 8.795 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙