FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varteks smanjio gubitak

Autor: tper
ZAGREB, 27. srpnja 2012. (Hina) - Varaždinski Varteks je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario gubitak od 29,7 milijuna kuna, što je nešto manji gubitak u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 30,9 milijuna kuna, izvijestili su danas iz Varteksa.

Ukupni prihodi realizirani su u iznosu od 130,2 milijuna kuna i manji su od prošle godine za 10 posto.

U pojedinim vidovima prodaje dio poslova planiran za prvi dio godine prolongiran je za drugo polugodište, što će se odraziti na visinu prihoda do kraja godine, navodi se u priopćenju.

Ukupni rashodi Varteksa manji su za 9,1 posto i iznose 159,9 milijuna kuna.

Kako bi rezultati poslovanja Varteksa bili usporedivi u promatranom razdoblju sa prošlom godinom, treba uzeti u obzir da je tvrtka u prva četiri mjeseca 2011. poslovala kao zaokružena cjelina sa vlastitim proizvodnim pogonima koji trenutno posluju kao samostalna društva.

Ukoliko se na taj način promatraju rezultati, gubitak u promatranom razdoblju veći je za 3,3 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navodi se.

S obzirom na probleme u likvidnosti i stanje na tržištu, te na ranije navedene prolongacije dijela planiranih poslova otežani su uvjeti punjenja kapaciteta proizvodnih d.o.o.-a, što se direktno odrazilo na ukupan rezultat.

Prihodi u izvozu dijelom su realizirani i kroz proizvodna društva, te je ukupno gledano u izvozu realizirano 56,1 milijun kuna.

Varteks u nastavku 2012. nastavlja sa zacrtanim ciljevima Integralnog plana poslovnog i financijskog restrukturiranja, navodi se u priopćenju tvrtke.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙