FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ddad
ZAGREB, 10. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Varaždinski Županijski sud djelomično je udovoljio molbi bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca i za dva mu mjeseca odgodio početak izdržavanja desetomjesečne zatvorske kazne, na koju je osuđen jer je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću iz državnog proračuna platio pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju, pa se na izdržavanje kazne mora javiti 15. listopada, doznaje se danas na varaždinskom sudu. Kada je krajem srpnja dobio rješenje prema kojem se 13. kolovoza morao javiti na odsluženje kazne, Polančec je sucu izvršenja podnio molbu da mu se zatvor odgodi za tri mjeseca zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, odnosno respiratornih tegoba. Slijedom tog rješenja, Polančec se 15. listopada treba javiti na Odjel za dijagnostiku i programiranje u Zagrebu gdje osuđenici na zatvorske kazne borave u prosjeku tri tjedna tijekom kojih stručnjaci različitih specijalnosti na temelju psihosocijalne dijagnostike izrađuju prijedlog programa izvršavanja kazne zatvora za svakog osuđenika.

Taj Odjel izrađuje i prijedlog o upućivanju u konkretnu kaznionicu, odnosno zatvor gdje će se nastaviti izvršavanje kazne zatvora, o čemu odluku donosi Središnji ured za zatvorski sustav.

Zasad nije poznato u koji će zatvor Polančec biti upućen na izdržavanje desetomjesečne kazne, no očekuje se da će to biti jedna od kaznionica otvorenog tipa iz koje će, s obzirom da je osuđen na manje od godinu dana, moći odlaziti na posao i vikende.

ZAGREB - Zbog radova na magistralnom vrelovodu u Utrinama potrošači HEP-Toplinarstva u naseljima Utrine, Travno, Sloboština, Dugave i Jakuševec neće imati toplu vodu od 12. kolovoza u 20 sati do 15. kolovoza u jutarnjim satima, izvijestili su jutros iz HEP-Toplinarstva.

Djelatnici HEP-Toplinarstva u Utrinama provode radove rekonstrukcije i revitalizacije vrelovodne mreže, koji su nužni kako bi se osigurala kontinuirana i sigurna opskrba novozagrebačkih potrošača toplinskom energijom.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas gradilišta na Svačićevom trgu, Trgu Petra Preradovića te razgledao kako napreduju radovi na uređenju zapadnog kolnika ulice Ksaver - od Jandrićeve do Gupčeve zvijezde. "Od 1901. kada je napravljen park na Svačićevu trgu, on je doživio dva renoviranja pa je zrelo vrijeme da se generalno uredi", izjavio je Bandić novinarima dodavši kako je ukupna vrijednost radova 1,7 milijuna kuna te kako radovi desetak dana kasne jer se vegetacija ne može raditi na visokim temperaturama.

"Trg će biti otvoren najkasnije do početka rujna i bit će jedan od najljepših i najuređenijih parkova u gradu", poručio je. Na Cvjetnom trgu radi se punom parom u četiri faze, a vrijednost radova je 8,7 milijuna kuna izvijestio je novinare Bandić nakom obilaska gradilišta na trgu Petra Preradovića. Do sada je, po njegovim tvrdnjama, napravljeno više od 65 posto posla. "Nadam se da bi mogli do kraja rujna izići sa ovih ploha", rekao je Bandić.

VIROVITICA - Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić proglasio je danas elementarnu nepogodu zbog suše za cijelu Virovitičko-podravsku županiju i zbog olujnog nevremena za područje Orahovice. Sušu je, navodi se u odluci, uzrokovalo dugotrajno razdoblje bez oborina s visokim temperaturama, što je izazvalo velike štete na svim poljoprivrednim kulturama i trajnim nasadima. Olujno nevrijeme koje je orahovačko područje zahvatilo 29. srpnja ove godine oštetilo je trajne nasade i ratarske kulture (kukuruz, suncokret, soju). Jedinice lokalne samouprave dužne su odmah ili u što kraćem roku za svoje područje procijeniti nastalu štetu od elementarne nepogode i podatke o procijenjenoj šteti dostaviti Državnom i Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, te nadležnom ministarstvu, najkasnije do 21. rujna ove godine.

DUBROVNIK - Američki magazina GQ u kolovoškom izdanju objavio je vodič za deset europskih destinacija koje treba posjetiti, a na prestižnom drugom mjestu između portugalskog Porta i latvijske Rige, našao se Dubrovnik. U fokusu priče su tzv. podcijenjeni gradovi u Europi koji za razliku od velikih i razvikanih europskih metropola imaju puno više za ponuditi onima koji žele pobjeći od tipičnih turističkih središta, a navode se i preporuke koja mjesta treba vidjeti. Autor Josh Benson u priči o Dubrovniku ističe nepretencioznu ljepotu Dubrovnika koja se ogleda u bijelom kamenu, crvenim krovovima i dubokom modrom moru.

ZAGREB - Na autocesti A3 kod Ivanić Grada noćas nešto poslije ponoći šleper je naletio na vozilo Hrvatskih autocesta (HAC) te ozlijedio djelatnika koji je regulirao promet, izvijestila je jutros zagrebačka policija (PUZ). Na 61. kilometru autoceste A3 kod Ivanić Grada u smjeru istoka zapalilo se osobno vozilo te je u pomoć pristigla ekipa HAC-a na čijeg je djelatnika naletio šleper bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, kažu u PUZ-u. Radnik je prevezen vozilom hitne pomoći u bolnicu, a o eventualnim ozljedama ostalih sudionika u prometu policija za sada nema podatke.

ZADAR - U požaru na otvorenom prostoru u mjestu Bulići kod Lišana Ostrovičkih u Zadarskoj županiji gori hrastova šuma i raslinje, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Zadarski Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) primio je sinoć u 23,24 sati dojavu o požaru u čijem gašenju sudjeluju Javne vatrogasne postrojbe Zadar i Benkovac te zadarska Državna intervencijska postrojba (DIP). Jutros u 6 sati na požarište su upućena i tri kanadera.

ZABOK - Krapinsko-zagorska policija dovršila je kriminalističku istragu nad 25-godišnjakom i 24-godišnjakom te 23-godišnjakinjom koje sumnjiči za 16 teških krađa u zagorskim vikendicama iz kojih su uglavnom krali alat, kosilice, cijevi i slične metalne predmete.

Policija je izvijestila kako se trojku tereti da je od studenog 2011. do 4. kolovoza ove godine provaljivala u vikendice na području Donje Stubice, Stubičkih Toplica i Strmca Stubičkog te u Igrišću kod Jakovlja. Iz vikendica su ukrali bakrene cijevi, radijatore, plinske boce, slavine, električne bušilice, brusilice, kosilice, motokultivator i drugi razni alat. Šteta se procjenjuje na oko 80 tisuća kuna.

ŠIBENIK - Šibenska policija kazneno je prijavila 21-godišnjeg slovačkog državljanina zbog sumnje da je bludničio nad djetetom s područja Zagreba, izvijestili su danas iz Policijske uprave šibensko-kninske. Policijskom istragom utvrđeno je da je mladi Slovak 8. kolovoza u poslijepodnevnim satima, na plaži u turističkom naselju Solaris, dijete dirao po intimnim dijelovima tijela. Nakon završene istrage Slovak je pritvoren u pritvorskoj policijskoj jedinici šibenske policije.

VIROVITICA - Nepoznati počinitelj je kod mjesta Vaška u Virovitičko-podravskoj županiji odstrijelio jelensku divljač za koju je po kalendaru lova - lovostaj, izvijestila je jutros Policijska uprava virovitičko-podravska. Utvrđeno je da je počinitelj nepoznatim oružjem jučer odstrijelio jelensku divljač, koju je odvukao u grmlje, te je ogulio, a meso sasjekao u manje komade. Iz neutvrđenih razloga lovokradica je sve ostavio na mjestu događaja. Meso divljači je preuzala Lovačka udruga "Fazan" iz Sopja.

ZAGREB - Na 6. Vukovar film festivalu (VFF), festivalu podunavskih zemalja, od 22. do 26. kolovoza, bit će prikazan novi film "Iza brda" rumunjskog redatelja Cristiana Mungiua, dobitnika Zlatne palme, a predstavit će ga i dvoje glavnih glumaca, najavili su danas organizatori tog festivala. Film "Iza brda" govori o dvije prijateljice od kojih se jedna "obećala" Bogu, a druga je zarobljena u vrtlogu duševne bolesti. Na Cannes film festivalu ove je godine film osvojio nagradu za najbolji scenarij te za najbolje ženske glavne uloge, a glavna glumica Cosmina Stratan i glumac Valeriu Andriuta bit će gosti festivala.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙