FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački laburisti poručuju da će se boriti za opstanak gradskog radija

Autor: vhor
KARLOVAC, 9. kolovoza 2012. (Hina) - Hrvatski laburisti (HL) prozvali su danas na konferenciji za novinare u Karlovcu gradonačelnika Damira Jelića (HDZ) zbog stanja na Karlovačkom radiju, koji je u vlasništvu Karlovačke županije, grada Karlovca i nekoliko gradskih tvrtaka, i upitali ga što će učiniti da ga sačuva od gašenja.

Predsjednica Hrvatskih laburista Karlovačke županije Snježana Kirinić poručila je kako oni neće dopustiti da se to dogodi te da je članstvo spremno na razne oblike građanskog neposluha.

Po njezinim riječima, "javni su mediji potrebni zbog demokracije i neumjesno je govoriti o njihovoj tržišnoj neodrživosti". Isto tako, istaknula je, tržišno bi neodržive mogle biti i škole, bolnice, muzeji i kazališta, ali to ne znači da ih treba zatvoriti.

Ustvrdila je kako imaju pravo posumnjati u neke skrivene gradonačelnikove namjere - možda da se nekome gašenjem tog radija pogoduje ili nešto naplati.

"Gradonačelnik Karlovca, koji se često pompozno deklarira kao veliki demokršćanin, javno priznaje kako su mu gradski mediji služili kao politička pozornica te da je imao svoje novinare koje čak nije morao plaćati", istaknuli su karlovački laburisti i upitali: "Gospodine gradonačelniče, a zar ste druge onda morali plaćati?"

Kirinić je ocijenila da je takva izjava skandalozna za jednoga visokog dužnosnika HDZ-a jer je gradonačelnik ujedno i potpredsjednik središnjice stranke, a predsjednik Karamarko šuti.

Tvrdeći kako je Jelić na sjednici Gradskog vijeća prošlog mjesecaca za Karlovački radio izjavio da je "takav oblik servisa dao svoje" te da takav više nije potreban, Kirinić je podsjetila gradonačelnika da taj radio postoji pedeset godina i da ga on "nema pravo odbaciti kao staru krpu sada, kad mu više ne treba".

Hrvatski laburisti poslali su danas gradonačelniku Jeliću pismo s pitanjima među kojima i tko je odgovoran što je Radio Karlovac godinama vodio čovjek s lažnom diplomom i postoji li plan sanacije Radio Karlovca da bi se sačuvao kao javni medij.

(Hina) xvhor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙