FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 9. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati

DUBROVNIK - U godini u kojoj obilježavaju 140. obljetnicu osnutka Dubrovački muzeji objavili su vodič Pomorskog muzeja koji na 152 stranice u okviru osam poglavlja u kronološkom slijedu prikazuje razvoj dubrovačkog pomorstva od antičkih vremena do danas. Autorice koncepcije i tekstova su kustosice Pomorskog muzeja Ana Kaznačić i Ljerka Dunatov, dok je autor najvećeg dijela od 242 fotografije muzejski fotograf Božo Gjukić. Ova bogato ilustrirana publikacija namijenjena je svim onima koji žele na jednom mjestu pronaći najvažnije informacije o pomorskom muzeju i njegovoj povijesti. Vodić pruža uvid u bogati fundus muzeja koji broji preko 5000 predmeta sistematiziranih u 15 zbirki od kojih je nešto više od 700 izloženo u stalnom postavu otvorenom u tvrđavi sv. Ivana u starogradskoj luci 1986. godine. U Pomorskom muzeju smještena je izuzetno bogata knjižnica s više od 11 tisuća naslova stručne, pomorske i srodne literature.

ZAGREB - Organizacija Restart pozvala je sve zainteresirane da se prijave na Školu dokumentarnog filma koja će se pod vodstvom stranih i domaćih tutora održavati u Zagrebu od 17. studenoga ove do 3. veljače iduće godine. Kako se navodi u Restartovu priopćenju, Škola je zamišljena kao tromjesečni intenzivni program gdje će se kroz grupni i individualni rad uz pomoć voditelja te stranih i domaćih gostujućih predavača polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma. "Kroz seriju praktičnih vježbi, zadataka i analiza postupno ćemo proći cijeli proces osnova izrade kratkog dokumentarnog filma, razvijati znanje kroz seriju vježbi - od jednostavnih vizualnih formi do kratkog dokumentarca. Pregledat ćemo hrpu dokumentarnih primjera i razgovarati o filmskim formama, te diskutirati o idejama i pokušati ih razviti u film, a ako ne bude išlo, razgovarati o novima", ističe se u priopćenju. Osim teorijskih predavanja, polaznici će proći i iscrpan trening baratanja opremom. Sva predavanja bit će praćena praktičnim vježbama, primjerima iz filmova i tjednim zadacima. Bitna komponenta Škole je analiza stranih i domaćih dokumentarnih filmova (case studies), a pojedini gostujući autori govorit će o tome kako su nastali neki od njihovih najuspješnijih radova. Nakon završetka Škole, Restart laboratorij producirat će najuspješnije ideje uz stručnu pomoć i individualni rad mentora. Rok za prijave je 15. rujna, a prijavnica i osnovne informacije nalaze se na web stranici www.restarted.hr/skola.

VARAŽDIN - U sklopu ovogodišnjega Festivala uličnih šetača - Špancirfesta, koji će održati u Varaždinu od 24. kolovoza do 2. rujna, izvest će se ukupno 12 dječjih predstava, izvijestio je Špancirfest. Dječje kazališne predstave izvodit će se iza varaždinske katedrale u Habdelićevoj ulici, gdje će najmlađi šetači moći sudjelovati i u kreativnim radionicama, te na Trgu slobode, gdje će se svakodnevno održavati dječji ulični program uz mala lutkarska kazališta. Djeca će moći pogledati predstavu "Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica" Hrvatskoga narodnog kazališta iz Varaždina te predstave "U duru i molu za vrtić i školu" i "Tko će riješiti najteži zadatak: mačak, žabac ili patak" u izvedbi Šarenoga svijeta iz Zagreba. Kazalište Mala scena gostovat će na Špancirfestu s predstavom "Tajne začarane šume", Scena Paravan s predstavama "Pekarska bajka", "Kućica Tvrđavica" i "Hrčci", a Denis Brižić izvest će predstavu "Moj rođendan". "Živ, živ, živ" i "Profesor Baltazar" izvest će članovi Kazališta Tvornice lutake, s predstavom "Tata lav i njegova sretna djeca" predstavit će se Dječje kazalište Dubrava, a "Priču iz ježeve šume" odigrat će Lutkarski studio Kvak.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙