FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: dber
ZAGREB, 8. kolovoza 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati:

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović uputio je izraze sućuti obitelji legende hrvatskog plivanja Veljka Rogošića koji je preminuo jučer u splitskom KBC-u nakon teške bolesti. "Molim vas primite izraze iskrene i duboke sućuti u moje osobno ime i u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Smrću Veljka Rogošića Hrvatska je izgubila legendu hrvatskog plivanja i velikog sportaša koji je svojom upornošću, pristupom i rezultatima zauvijek obilježio hrvatsko plivanje i svjetski sport", stoji u brzojavu sućuti ministra Jovanovića.

Veljko Rogošić (71) preminuo je jučer u splitskom KBC-u nakon teške bolesti. U bogatoj i dugotrajnoj karijeri preplivao je 171 kilometar od Sicilije do Tunisa 2008. spojivši svojim plivačkim maratonom Europu i Afriku. Rogošić je 2005. preplivao tisuću kilometara od Savudrije do Prevlake, a godinu dana ranije La Manche. Dva puta je bio na Olimpijskim igrama, a triput na Mediteranskim. Rogošić je 203 puta nastupao za reprezentaciju bivše države, 142 puta je bio državni prvak. Veljko Rogošić rođen je 1941. u Kaštel Lukšiću gdje će biti i pokop.

ZAGREB - U povodu 84. obljetnice smrti hrvatskog političara i osnivača Hrvatske seljačke stranke (HSS) Stjepana Radića izaslanstvo te stranke jutros je na njegov grob na Mirogoju položilo vijence i zapalilo svijeće. Stjepan Radić borio se za hrvatsku državu i osnovao HSS kao državotvornu stranku, podsjetila je potpredsjednica HSS-a Vlasta Hubicki dodavši kako Hrvati danas imaju državu, no političke stranke se, nažalost, još nisu dogovorile oko prioriteta o toj državi te nisu postigle nacionalni konsenzus oko toga što je u Hrvatskoj sveto. Diljem Hrvatske, kazala je, HSS-ovci se prisjećaju Radića promatrajući aktualni trenutak na selu i u poljoprivredi, ali i aktualnu socijalnu politiku. Hubicki je pozvala vladajuće da građanima Hrvatske omoguće bolji život.

U povodu 84. obljetnice Radićeve smrti, u crkvi sv. Blaža večeras će se služiti sveta misa zadušnica.

KRIŽEVCI - Policija je na križevačkom području otkrila plantažu sa 147 stabljika indijske konoplje i uhitila dvojicu muškaraca koji su zbog ilegalne poljoprivrede kazneno prijavljeni za zlouporabu opojnih droga. Riječ je o Križevčanima starima 36 i 31 godinu koji su marihuanu posadili nedaleko vikendice starijeg osumnjičenika. U službenom policijskom izvješću navodi se da su 147 biljaka indijske konoplje visine od 15 do 60 centimetara zasadili od svibnja do kolovoza ove godine. Također, u ponedjeljak, 6. kolovoza, posjekli su cvjetne vrhove težine 7,69 grama i stavili ih na sušenje. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba opojnih droga protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, izvijestila je policija.

SPLIT - Zbog krađe 11 kandelabera, stupova javne rasvjete, vrijednih oko 220 tisuća kuna, policija u Kaštelima uhitila je dvojicu mladića, izvijestili su iz Policijske uprave (PU) splitsko-dalmatinske.Riječ je o 33-godišnjaku i 23-godišnjaku nad kojima kriminalističko istraživanje provode policijski službenici Policijske postaje Kaštela. Sumnjiče ih da su od 14. svibnja do 11. lipnja ove godine na području Grada Kaštela počinili četiri krađe od kojih su tri ocijenjene kao kaznena djela teške krađe. Policija je kaznene prijave protiv dvojice podnijela nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

ZADAR - Morski skuteri u Zatonu i na otoku Viru, u Zadarskoj županiji, sudjelovali su jučer u dva sudara na moru u kojima su tri osobe ozlijeđene, izvijestili su jutros iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS). Dvije osobe ozlijeđene su u sudaru morskog skutera i glisera, 300 metara od plaže u Turističkom naselju Zaton. Nakon što su prevezeni do obale, ozlijeđene je preuzela zadarska Hitna medicinska pomoć. O nesreći koja se desila u 17, 10 sati, Županijski centar 112 Zadar izvijestio je zaštitar iz Turističkog naselja Zaton. Nešto kasnije, u 18,14 sati, ispred Lučice na otoku Viru brod se sudario s morskim skuterom. Vozač skutera je zadobio teže tjelesne ozljede, a vozač glisera je ozlijeđenu osobu gliserom dovezao do obale, gdje ga je preuzela zadarska Hitna pomoć.

ZAGREB - Za čak 88 posto građana poslovni mobiteli zvone i nakon radnog vremena, najviše ih zove nadređeni, i to uglavnom zbog učinjene pogreške te dodatnog posla ili nove ideje i prijedloga, pokazuju to rezultati ankete koju je, s pitanjem koliko često i iz kojeg razloga e-mailovi i pozivi od nadređenog prekinu odmor, na više od 500 ispitanika proveo portal MojPosao. Osim nadređenih, nazivaju i kolege (67 posto), a njih 36 posto treba klijent. Osim što pozivi dolaze u slobodno vrijeme tijekom tjedna, 25 posto prima pozive i vikendom, dok mobitel 'prekine' godišnji odmor 27 posto ispitanika. Poslovni e-mailovi izvan radnog vremena rjeđi su od poziva - 77 posto ispitanika zaprimi poslovni mail u svoje privatno vrijeme, pri čemu su pošiljatelji u većini slučajeva nadređeni (65 posto), zatim kolege (61 posto) i poslovni partneri (41 posto). Iako mailovi u slobodno vrijeme stižu manjem broju ispitanika, dolaze češće tijekom godišnjih odmora (35 posto). Nadređeni paze da pozivi budu u razumno doba dana (do 22 sata navečer), no kada se radi o mailovima situacija je drugačija - ispitanici navode da su znali primiti poslovni mail u razdoblju od ponoći do jutra. Ispitanici svjedoče i da, ukoliko ne odgovore na poziv ili mail, osjećaju grizodušje i dobiju 'bukvicu', iako je to njihovo slobodno vrijeme.

(Hina) xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙