FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: u fokusu dionica Dalekovoda

Autor: scvi
ZAGREB, 1. kolovoza 2012. (Hina) - Pozitivno polugodišnje poslovanje Dalekovoda privuklo je danas pozornost investitora na Zagrebačkoj burzi na dionicu te građevinske kompanije, koja je tako najzaslužnija za nešto veći obujam trgovanja i nastavak uspona Crobexa šesti dan zaredom.

Crobex indeks bio je oko podneva u plusu 0,12 posto, na 1.700 boda, ojačavši 6. dan uzastopno. Zadnji puta dosegnuo je tu psihološki važnu granicu 19. srpnja, kada je trgovanje završio na 1.701 bodu.

Crobex10 oko podneva bio je u plusu 0,37 posto, na 927 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 3,1 milijun kuna, što je otprilike 700.000 više nego jučer u ovo doba.

„Pod utjecajem pozitivnih poslovnih rezultata Dalekovoda, oživjela je trgovina dionicom te građevinske kompanije, doprinijevši nešto većem prometu nego proteklih dana, a i skok njezine cijene ponajviše je doprinio blagom jačanju Crobexa“, kaže Nigela Bubalo, brokerica u investicijskom društvu Credos.

Dalekovod je danas izvijestio o dobiti u prvoj polovini godine u visini od 16,4 milijuna kuna.

Usporedbe radi, u istom lanjskom razdoblju poslovao je s gubitkom od 39,3 milijuna kuna. Istodobno, ukupni prihodi kompanije uvećani su 12 posto, na 691 milijun kuna.

Cijena te dionice trenutno iznosi 122 kune, što je porast od gotovo 8 posto u odnosu na jučer. Tijekom jutra dosegnula je i 125,2 kune. Dosad je njome ostvareno 739.000 kuna prometa, pa je ujedno i najlikvidnija.

U nešto većem fokusu investitora još je i dionica HT-a, s prometom od 671.000 kune, a cijena joj je ojačala 0,55 posto, na 206 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, po skoku cijene za 4 posto ističe se dionica Tiska, a po padu cijene za 2,35 posto dionica Ine.

„Ostatak tržišta relativno je miran jer je ljetno zatišje. Zbog toga je i ovogodišnji srpanj na burzi završio tek s minimalnim promjenama Crobexa“, zaključuje Bubalo.

U mjesecu srpnju Crobex indeks ostvario je blagi dobitak, od 0,25 posto, dok je Crobex10 blago oslabio, za 0,61 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙