FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: živnulo trgovanje, dionica Ingre najveća dobitnica

Autor: scvi
ZAGREB, 17. srpnja 2012. (Hina) - S početkom trgovanja dionicama Ingre i Đure Đaković Holdinga, na Zagrebačkoj burzi danas od 11,30 sati živnulo je trgovanje, pri čemu je najveća dobitnica dionica Ingre, sa skokom cijene od 25 posto.

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,24 posto, na 1.681 bodu, a Crobex10 0,47 posto, na 922 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,12 milijuna kuna, što je otprilike 2,3 milijuna više nego jučer u ovo doba.

„S početkom trgovanja dionicama Đuro Đaković Holdinga i Ingre domaće tržište kapitala odmah je živnulo. Iskazanom namjerom Đure Đakovića da preuzme Ingru, ta se tvrtka spašava od stečaja, a možda se nazire i početak rješavanja teške situacije u domaćem građevinskom sektoru“, kaže Nigela Bubalo, brokerica u investicijskom društvu Credos.

Đuro Đaković Holding jučer poslijepodne najavio je objavu dobrovoljne ponudu za preuzimanje zagrebačke Ingre, nakon što je odobri Hanfa.

U skladu sa Zakonom, ponuda će biti objavljena po cijeni izračunatoj kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na Burzi u zadnja tri mjeseca, koja prethode jučerašnjoj objavi namjere.

Burza je jutros obustavila trgovanje dionicama Đure Đakovića i Ingre do 11,30 sati, kako bi se ulagači upoznali s tom informacijom, čime bi se stekli uvjeti za fer i pravično trgovanje.

Dionicom Ingre u svega pola sata trgovanja ostvareno je nešto više od milijun kuna prometa, a cijena joj je skočila 25 posto, na 5,7 kuna.

Dionica Đuro Đaković Holdinga na početku trgovanja, u 11,30 sati pojeftinila je 7,2 posto, na 66,5 kuna, no sada je ponešto ublažila gubitke i trenutno je u minusu 3,74 posto na 69,5 kuna. U prvih pola sata trgovanja njome je ostvareno više od pola milijuna kuna prometa.

Nešto više još se trguje i dionicom Petrokemije, kojom je ostvareno 982 tisuća kuna prometa, uz rast cijene za 0,76 posto, na 249 kuna.

U većem fokusu investitora je i dionica HT-a, sa 672 tisuće kuna prometa. Cijena joj je oslabila 0,07 poto, na 204,29 kuna.

Znatniji pad cijene, pak, bilježi dionica Diokija. Dan nakon što je najavljen stečaj te tvrtke, cijena joj je potonula 17 posto, na 11,5 kuna, uz promet od 98.000 kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙