FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska: Porast nezaposlenosti na 24,63 posto unatoč sezoni

Autor: mtro
MADRID, 27. srpnja 2012. (Hina) - Španjolska je krajem drugog tromjesječja imala blizu 5,7 milijuna nezaposlenih ili 24,63 posto, što predstavlja povećanje unatoč uobičajenih sezonskih učinaka zahvaljujući turizmu, pokazuju službeni podaci objavljeni u petak.

Istodobno s jačanjem recesije broj nezaposlenih je porastao dosegnuvši brojku od 5.693.100 nezaposlenih krajem lipnja, unatoč tome što se taj porast usporio u odnosu na tri prva mjeseca u godini. Krajem ožujka u Španjolskoj je bilo 24,44 posto nezaposlenih.

Radno mjesto izgubilo je između travnja i lipnja 53.500 ljudi, u odnosu na 365.900 u prvom tromjesječju, pokazuju podaci koje je objavio Nacionalni ured za statistiku (INE).

Najnoviji podaci o nezaposlenosti stižu istodobno dok zemlja uvodi stroge mjere štednje bez presedana, uz moguće pogoršanje recesije čiji će privremeni podaci biti objavljeni u ponedjeljak. Prema predviđanjima Španjolske banke, koja uobičajeno potvrđuju službeni podaci, pad brutto domaćeg proizvoda u drugom tromjesječju trebao bi iznositi 0,4 posto, u odnosu na 0,3 posto u prvom tromjesečju.

Prema novim predviđanjima vlade, Španjolska, koja ima najvišu stopu nezaposlenosti u razvijenim zemljama, imat će krajem 2012. godine 24,6 posto nezaposlenih.

(Hina) xtm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙