FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komarica pozvao na rasvjetljavanje zločina u Briševu

Autor: zkre
MOSTAR, 25. srpnja 2012. (Hina) - Banjalučki biskup Franjo Komarica pozvao je u srijedu na svetoj misi zadušnici na rasvjetljivanje zločina kojega su prije 20 godina, na početku rata, počinili pripadnici srpskih postrojbi nad 67 hrvatskih civila u mjestu Briševu kod Prijedora.

“Mi se već dvadesetu godinu okupljamo na današnji dan, bilo na ruševinama ovdašnje župne crkve u Staroj Rijeci, bilo po ovdašnjim grobljima, a zadnjih godina u ovoj obnovljenoj crkvi da molitvama za duše nevino ubijenih 67 katolika i katolkinja ovog sela Briševa izrazimo svoju dužnu zahvalnost za njihovu vjernost do nasilne, mučeničke smrti“, rekao je u propovijedi biskup Komarica.

Pritom je pozvao obitelji i predstavnike vlasti da ne zaborave na žrtve u Briševu, kako se više ni jednom narodu ne bi ponovio 'strašni zločin na Briševu'.

Obilježavanju godišnjice zločina u Briševu u kojemu su 24. i 25. srpnja 1992. ubijeni hrvatski civili od 14 do 87 godina starosti nazočio je veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Tonči Staničić.

(Hina) xzkre ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙