FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: zbog požara više od 800 osoba ostalo bez domova

Autor: dram
PODGORICA, 24. srpnja 2012. (Hina) - U požaru koji je u utorak ujutro zahvatio podgoričko naselje Konik izgorjelo je biše od 200 baraka u kojima je bilo smješteno preko 800 osoba.

Prema tvrdnjama nadležnih službi u velikoj vatrenoj stihiji nije bilo žrtava.

Radi se o izbjegličkom kampu u kojem su uglavnom bili smješteni Romi i raseljeni s Kosova. U Požaru su stradale i prostorije Crvenog križa.

Ministar rada i socijalne skrbi Suad Numanović posjetio je kamp i nakon sastanka s predstavnicima UNHCR-a, Europske komisije i predstavnicima lokalne zajednice najavio pomoć.

"Organizirali smo operativni stožer koji će zasjedati 24 sata narednih nekoliko dana i koji će prvenstveno djelovati u pravcu zdravstvene i higijenske skrbi. Naravno, osigurat ćemo i pomoć u hrani i smještaju", kazao je Numanović dodajući da će nadležni osigurati novu lokaciju za smještaj i podizanje naselja sa šatorima.

On je dodao kako će se idućih dana pokušati pronaći i alternativne smještaje.

Prema riječima predstavnika Udruženja raseljenih Roma, Ganija Pezitaja, vatrogasci su kasno reagirali pa je cijeli kamp izgorio. Njegovi stanovnici borili su se da spase žene, djecu i starce, a za sada se ne zna točan broj ozlijeđenih.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙