FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: Zbog napada na novinare, gradonačelnikov sin osuđen na uvjetnu kaznu

Autor: dram
PODGORICA, 23. srpnja 2012. (Hina) - Slučaj vezan uz tuču gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i njegova sina Miljana s urednikom i fotoreporterom dnevnika "Vijesti" Mihailom Jovovićem i Borisom Pejovićem, do koje je došlo u kolovozu 2009. godine, konačno je u ponedjeljak dobio epilog na sudu.

Nakon tri godine vijećanja, Osnovni sud u Podgorici osudio je gradonačelnikova sina na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora zbog nanošenja tjelesne ozljede uredniku "Vijesti" Mihailu Jovoviću.

Sutkinja Nada Rabrenović kazala je da se kazna Miljanu Mugoši neće primijeniti ako u naredne dvije godine ne napravi novo kazneno djelo.

Do incidenta je došlo nakon što je fotoreporter "Vijesti" Boris Pejović pokušao fotografirati nepropisno parkiran automobil gradonačelnika Miomira Mugoše u kojem je bio i njegov sin.

Gradonačelnik Miomir Mugoša nije se odazvao pozivu Suda da svjedoči u ovom procesu.

Miljan Mugoša je zaposlen u ministarstvu vanjskih poslova crne Gore na konzularnim poslovima.

Direktor dnevnika Vijesti Željko Ivanović kazao je da, poslije tri godine, u toj redakciji osjećaju izvjesno olakšanje. "Ali i očekujemo od nadležnih institucija i organa da poduzmu korake i mjere i sankcioniraju one koji su sudjelovali u ovom, mogu slobodno reći, zločinu", rekao je Ivanović.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙