FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Džezom završilo 23. Brodsko glazbeno ljeto

Autor: sobr
SLAVONSKI BROD, 22. srpnja 2012. (Hina) - Koncertom džez orkestra HRT-a i njihova gosta Marka Tolje u Slavonskom Brodu sinoć je završilo 23. Brodsko glazbeno ljeto.

U proteklih mjesec i pol dana brodskim pozornicama prodefiliralo je mnoštvo gostujućih i domaćih glazbenika. Održano je 14 raznovrsnih programa od koncerata orkestralne, komorne i solističke glazbe do glazbeno scenskih i plesnih večeri, a među ostalima nastupili su Zagrebački kvartet, Elvis Stanić Group, dvadesetak glazbenika iz cijelog svijeta okupljenih u sastavu Ethno Croatia on the Road, orguljaš Mario Penzar i flautista Dani Bošnjak te sopranistica Lidija Horvat Dunjko, kao i domaći orkestri - tamburaša i harmonikaša.

Jedan od najdojmljivijih nastupa bio je mjuzikl "Aida" zagrebačkog kazališta Komedija kojim je Brodsko ljeto otvoreno te sinoćnji program zatvaranja na kojemu je prvi puta u Brodu na završetku mini ljetne turneje gostovao džez orkestar HRT-a.

Program sastavljen od skladbi s nedavno objavljenog CD-ea, te izvedbe džez standarda i obrada poznatih rock skladbi u džez verziji oduševio je publiku.

"Ispunila mi se velika želja da ovim i koncertom Elvisa Stanića džez vratimo na veliku scenu u Brodu. Pokazalo se kako ima publike koja voli i sluša tu glazbu kao i one koja je otvorena prema različitim izričajima pa su oba programa bila vrlo dobro posjećena. Ali i ostali su koncerti i događanja imali dobar odaziv što je i poziv i poticaj da dogodine budemo još uspješniji , rekao je Hrvoje Špicer, ravnatelj Koncertno kazališne dvorane Ivana Brlić Mažuranić koja je organizator Brodskog glazbenog ljeta. Uz potporu Grada Broda i Ministarstva kulture ove je godine za njegovu realizaciju utrošeno oko 220 tisuća kuna.

(Hina) xsbro yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙