FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljen ovogodišnji Weekend Media Festival

Autor: smar
ZAGREB, 3. srpnja 2012. (Hina) - Peti regionalni festival komunikacija Weekend Media Festival održat će se od 20. do 23. rujna u festivalskom prostoru stare tvornice duhana u Rovinju, a okupit će domaće i regionalne medijske, marketinške i PR profesionalce.

Na ovogodišnjem će festivalu o budućnosti vijesti i demokraciji govoriti Conor White Sullivan, direktor HuffPost Labs-a, gdje vodi malu grupu dizajnera i razvojnih stručnjaka koji su posvećeni izradi alata za angažiranje blogerske zajednice.

White Sullivan jedan je od predvodnika napora da se kroz zajednice blogera promijeni klasični pristup vijestima zbog čega je dobio priznanje američkog predsjednika Baracka Obame, a prošle godine uvršten je u Forbesov izbor 30 najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina, rekao je direktor programa Festivala Nikola Vrdoljak na konferenciji za novinare.

Festival će ugostiti i multimedijskog producenta te interaktivnog urednika britanskog Guardiana u New Yorku Gabriela Dancea na predavanju "Umjetnost i znanost interaktivnih vijesti".

O temi internetskih igrica govorit će partner u Fidelity Growth Partners Europe iz Velike Britanije Davor Hebel, a o temi globalnih medijskih brendova i kako zadržati potražnju za njima govorit će potpredsjednica Hearst Magazines Internationala Kim St. Clair Bodden i viši potpredsjednik Jay McGill.

Jedan od gostiju festivala je i predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, a tema njegova predavanja bit će "provokacija kao komunikacija".

Raspravljat će se o novim medijskim igračima digitalnog doba, a predstavit će se i regionalna start-up scena, koja promiče i unapređuje poduzetništvo i poduzetničku kulturu među mladima. Tročlani žiri koji će pratiti predstavljanje start-upova jednom od njih omogućit će sudjelovanje na Pioneers festivalu u Beču, najavio je Vrdoljak.

"Vjerujem da će festival biti zanimljiv te da će odgovoriti na ključna pitanja s područja medijskog, marketinškog, komunikacijskog i tehnološkog tržišta", istaknuo je.

Jedna od novosti Weekend Media Festivala je regionalna revija najboljih reklamnih agencija, a na njoj će priliku za predstavljanje svojih radova imati sve zainteresirane agencije iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore. Direktor festivala Tomo Ricov objasnio je da će, iako revija nije natjecateljskog karaktera, agencije čije projekte izabere stručni žiri dobiti priliku predstaviti te projekte na pozornici festivala.

Od panel rasprava, osim novog formata "Pogled preko plota" u kojem će se moći doznati novosti na području komunikacije i tehnologije u regiji, ističu se i teme poput "Mit o TV rejtingu", "Može li film u Hrvatskoj biti gledan i profitabilan" i "Gdje se događa novinarstvo".

U glazbenom dijelu festivala nastupit će Partibrejkersi, Pips Chips & VideoClips te Rambo Amadeus.

Prošle je godine Weekend Media Festival ugostio oko četiri tisuće sudionika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Europe, Amerike i Japana među kojima je bilo oko 500 novinara te više od 120 predavača i panelista iz cijele regije.

(Hina) xsmar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙