FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podravka: stimulativni program otpremnina prihvatilo 288 radnika

Autor: nbrc
ZAGREB, 16. srpnja 2012. (Hina) - Koprivnička prehrambena tvrtka Podravka objavila je danas da je program zbrinjavanja putem stimulativnih otpremnina prihvatilo čak 288 radnika društava grupe Podravka, a za otpremnine će se isplatiti ukupno gotovo 37 milijuna kuna.

Riječ je o prvom krugu zbrinjavanja putem stimulativnih otpremnina, dok je drugi krug predviđen za jesen, navodi se u priopćenju Podravke.

U tvrtki očekuju kako će predviđeni iznos za stimulativne otpremnine otplatiti kroz redovno poslovanje u roku od 15 mjeseci.

Radnicima kojima radni odnos prestaje najkasnije s danom 1. rujna ove godine isplatit će se stimulativna otpremnina od 4000 kuna neto za svaku navršenu godinu rada u grupi Podravka, a radnicima koji će biti obuhvaćeni drugim krugom Programa zbrinjavanja, te im radni odnos prestaje do 30. studenoga ove godine, isplatit će se otpremnina u iznosu od 3000 kuna neto za svaku navršenu godinu rada u grupi Podravka.

Za otpremnine će biti isplaćeno od 40.000 do 164.000 kuna po radniku, ovisno o godinama staža provedenog u grupi Podravka, navodi se u priopćenju i dodaje da je program zbrinjavanja radnika prošao proces savjetovanja s Radničkim vijećem.

Sve promjene provode se s ciljem usklađivanja poslovanja Podravke s postojećim uvjetima tržišnog gospodarstva, odnosno povećanjem učinkovitosti poslovnih procesa i racionalnosti u poslovanju, zaključuje se u priopćenju.

Grupa Podravka zapošljava oko 6.500 radnika, a iz tvrtke su krajem lipnja najavili izradu programa zbrinjavanja viška radnika uz isplatu stimulativnih otpremnina i to tijekom rujna i studenog ove godine.

Tada je najavljeno da bi programom zbrinjavanja viška radnika do kraja godine bilo obuhvaćeno oko 200 radnika u grupi Podravka.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙