FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 3. srpnja

Autor: agrb
ZAGREB, 2. srpnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 3. srpnja:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskoga sabora (Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Odbor za financije i državni proračun održat će sjednicu kojoj je kao prva točka predloženog dnevnog reda najavljen prijedlog za imenovanje guvernera Hrvatske narodne banke, a raspravljat će se, među ostalim, o dopuni Zakona o mjerama naplate poreznog duga uzrokovanog gospodarskom krizom i prijedlogu zakona o javno-privatnom partnerstvu (13,30 sati, dvorana Stjepana Radića Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U organizaciji Ureda za razminiranje Vlade Republike Hrvatske održat će se sastanak na temu financiranja humanitarnog razminiranja u Republici Hrvatskoj. Sastanku će prisustvovati predsjednici i članovi uprava javnih poduzeća te predstavnici Vlade Republike Hrvatske i ministarstava. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije (12 sati, Banski dvori, Trg sv Marka 2).

LUKA STINICA - Trajektna luke Stinica bit će za obalni linijski pomorski promet puštena u promet od 15 sati, a uoči otvorenja potpisat će se sporazum o sanaciji luke Mišnjak. Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetit će luku u 11 sati, a potom će trajektom "Barbat", u 11,15 sati, otputovati prema otoku Rabu. Tijekom plovidbe zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić, župan Primorsko-goranske županije Vidoje Vujić, gradonačelnica Grada Raba Rosanda Krstinić-Gušćić i ravnatelj Lučke uprave Rab Vanja Debelić potpisat će Ugovor o sufinanciranju izgradnje Luke Mišnjak. Po dolasku u Grad Rab, u 12 sati, Milanović će se sastati s predstavnicima Grada Raba (Mala Vijećnica zgrade Gradske Uprave). Za sanaciju i rekonstrukciju trajektne luke Mišnjak Ministarstvo će izdvojiti dva milijuna kuna, Primorsko-goranska županija 500 tisuća i Grad Rab sto tisuća kuna, a u luku Stinica Ministarstvo je uložilo 40 milijuna kuna, a Hrvatske ceste 15 milijuna. Puštanjem u rad nove trajektne luke premjestit će se dosadašnji trajektni promet iz luke Jablanac prema luci Mišnjak na otoku Rabu. Predstavnici medija koji žele sudjelovati u plovidbi trajektom "Barbat" od Stinice do Luke Mišnjak na Rabu, trebali bi u Trajektnoj luci Stinica biti najkasnije do 10 sati.

DIVULJE - Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetit će tim hitne medicinske službe smješten u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama kraj Trogira te prisustvovati pokaznoj vježbi hitnog helikopterskog zbrinjavanja ozlijeđene osobe s politraumom, s otoka na kopno. O dosadašnjim rezultatima hitnog medicinskog prijevoza helikopterima te pravilima sigurnosnih ponašanja tijekom leta kojih se moraju pridržavati timovi hitne medicinske službe, ministra će izvijestiti predstavnici Ministarstva obrane i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, a predviđena je i pokazna vježba, let do otoka Šolte, nakon koje će, po povratku u vojnu bazu Divulje, ministar Ostojić dati izjavu za novinare (12 sati). Ostojić će u 15 sati posjetiti i tim Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije u tehničkoj jedinici Sveti Rok, na autocesti A1 Zagreb-Split, koji je prilikom nedavne prometne nesreće čeških turista prvi stigao na intervenciju. Izjave će biti nakon kraćeg razgovora s djelatnicima tima.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA - U sklopu službenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović u 10 sati sudjelovat će na predstavljanju sustava za prikupljanje i razvrstavanje otpada na Trgu Velika Rudina u Tisnom, sat vremena kasnije obići će lokaciju bivše Tvornice elektroda i ferolegura d.d. Šibenik (Prilaz tvornici 39), a u 11,30 sati obići će novoizgrađeni sportsko-rekreacijski centar s plažom Banj (područje TEF-a). U podne ministar će s predstavnicima županijske i gradske vlasti obići Regionalni centar za gospodarenje otpadom Bikarac (Put Šišarića b.b.), nakon čega se očekuju izjave za novinare (12,30 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare pod nazivom "e –Matica: jučer, danas, sutra" ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović govorit će o promjenama u radu e-Matice, uz kojega će biti ravnatelj CARNet-a Zvonimir Stanić te pomoćnica ministra za odgoj i obrazovanje Ankica Nježić (11,30 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Velika dvorana, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Bivša predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor trebala bi svjedočiti na suđenju u slučaju Fimi media svom prethodniku Ivi Sanaderu i stranci kojoj je bila na čelu od njegova iznenadna odlaska iz Banskih dvora prije tri godine. Kosor je u ovom slučaju već svjedočila u istrazi kada je, po pisanju medija, USKOK-ovim istražiteljima kazala da predsjedništvo stranke u vrijeme kada joj je Sanader bio na čelu nikada nije raspravljalo o financiranju (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu za najbolja dramska, operna i baletna ostvarenja u protekloj sezoni, a nakon dodjele novinarima će se predstaviti iduća sezona toga kazališta (12,00 sati, foyer HNK, Trg maršala Tita 15).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Čurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙