FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština Plave lagune 30. kolovoza o isplati dividende

Autor: tmis
ZAGREB, 9. srpnja 2012. (Hina) - Glavna skupština porečke ugostiteljsko-turističke tvrtke Plava laguna, sazvana za 30. kolovoza ove godine, odlučivat će uz ostalo o prijedlogu da se dioničarima iz revalorizacijskih rezervi i iz prošlogodišnje dobiti isplati dividenda po redovnoj dionici u iznosu od 91,06 kuna, a po povlaštenoj dionici u iznosu od 92,06 kuna.

Poziv za skupštinu Plava laguna objavila je danas na Zagrebačkoj burzi, a dioničarima je predložena i odluka o uporabi 63,58 milijuna kuna neto dobiti ostvarene u prošloj godini prema kojoj bi se veći dio te dobiti, ili 58,37 milijuna kuna, rasporedio u zadržanu dobit, u zakonske rezerve 1,52 milijuna kuna, a za isplatu redovne dividende dioničarima 3,69 milijuna kuna.

Uz to, skupština će odlučivati i o uporabi revalorizacijskih rezervi - za povlaštenu fiksnu dividendu u visini od 1 kune po povlaštenoj dionici predviđen je iznos od 105 tisuća kuna, a za redovnu dividendu bi se izdvojilo 54,76 milijuna kuna.

Temeljem tih odrednica dividenda po redovnoj dionici iznosi 91,06 kuna, a po povlaštenoj dionici 92,06 kuna, navodi se u pozivu za skupštinu.

Pritom se napominje da će društvo u odnosu na dividendu koja se isplaćuje iz dobiti društva iz 2011. izvršiti obračun i uplatu poreza po odbitku za svakog pojedinog dioničara, a sukladno Zakonu o porezu na dobit i Zakonu o porezu na dohodak.

Pravo na isplatu dividende imaju oni dioničari koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) trideset dana prije dana donošenja odluke o isplati.

Skupštini je također predložena odluka o utvrđivanju visine nagrade Nadzornom odboru i managementu Plave lagune za poslovanje u 2011. godini kojom se za tu namjenu predviđa ukupan iznos od 4,25 milijuna kuna i to na teret poslovanja u ovoj godini. Odluku o raspodjeli nagrade donijet će Nadzorni odbor.

Pritom se napominje da Nadzorni odbor i management pravo na nagradu za uspješno vođenje društva ostvaruju prema odredbama Zakona o trgovačkim, kao i da je iznos nagrada primjeren stanju društva.

Skupštini su također predložene odluke o zamjeni teksta Statuta društva te o imenovanju revizorske tvrtke PricewaterhouseCoopers d.o.o. Zagreb za revizora Plave lagune u ovoj godini.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙