FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dioničarima Kraša dividenda od 13 kuna bruto

Autor: nbrc
ZAGREB, 4. srpnja 2012. (Hina) - Glavna skupština Kraša sazvana je za 25. kolovoza, a na njoj će se odlučivati i o prijedlogu da se dioničarima iz zadržane dobiti ranijih godina isplati dividenda u iznosu od 13 kuna bruto po dionici, dok bi se prošlogodišnja dobit od 14 milijuna kuna rasporedila u zakonske rezerve i zadržanu dobit.

Prema pozivu za skupštinu, koji je objavljen na Zagrebačkoj burzi, dioničarima Kraša bi se isplatila dividenda u iznosu od 13 kuna bruto, a bit će isplaćena iz sredstava zadržane dobiti iz 2009. i 2010. godine.

Dividenda bi se isplatila dioničarima koji su u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisani sedam dana prije održavanja skupštine.

Dividenda će se, kako se navodi, isplatit najkasnije do 24. listopada ove godine.

Uprava i Nadzorni odbor Kraša također predlažu da se udjeli u dobiti u iznosu do 4,1 milijun kuna isplate iz sredstava zadržane dobiti iz ranijih godina, dodjelom vlastitih dionica tvrtke razmjerno ostvarenim rezultatima, a temeljem odluke Uprave.

Kraš je u 2011. ostvario dobit u iznosu nešto većem od 14 milijuna kuna, a skupštini se predlaže da se prošlogodišnja dobit rasporedi u zakonske rezerve u iznosu od 700,8 tisuća kuna te u zadržanu dobit u iznosu od 13,3 milijuna kuna.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙