FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: u nedostatku značajnijih vijesti, Crobexi u minusu

Autor: neba
ZAGREB, 9. srpnja 2012. (Hina) - U nedostatku značajnijih vijesti s domaće i svjetske gospodarske scene, na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi danas oslabili do 0,5 posto, a koliko je mirno najbolje pokazuje podatak da, osim HT-a, niti jednom dionicom do podneva nije ostvaren promet veći od 100 tisuća kuna.

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,5 posto, na 1.666 bodova, dok je Crobex10 skliznuo 0,4 posto, na 909 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je oko 1,5 milijuna kuna, što je 300 tisuća manje nego u petak u ovo doba.

„Trguje se mirno, promet je mršav, a Crobexi su u blagom minusu. Na tržištu je zavladala ljetna letargija, a ono bi moglo malo oživjeti ako neka domaća kompanija objavi kakvu značajniju vijest ili ako se nešto važnije dogodi na stranim tržištima, na kojima je zasad također vrlo mirno“, kaže Ana Matić, financijska analitičarka Zagrebačke banke.

Do podneva niti jednom dionicom nije ostvaren promet veći od milijun kuna. Najveći promet, oko 950 tisuća, ostvaren je, po običaju, dionicom HT-a, pri čemu joj je cijena gotovo nepromijenjena, na 203 kune.

Koliko je na tržištu mirno, pokazuje i podatak da niti jednom drugom dionicom nije ostvaren promet veći od 100 tisuća kuna.

I na europskim se burzama danas trguje oprezno jer ulagači nisu skloni rizičnijim investicijama zbog dužničke krize u eurozoni i naznaka usporavanja najvećih svjetskih gospodarstava.

Frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks bili su oko podneva u minusu između 0,2 i 0,5 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙