FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS će ponuditi koncesiju za dio autoceste na koridoru V c

Autor: rmav
SARAJEVO, 5. srpnja 2012.(Hina) - Dio autoceste kroz Bosnu i Hercegovinu na koridoru V c koji bi se trebao nalaziti na teritoriju u sastavu Republike Srpske gradit će se na temelju koncesije koju je vlada tog entiteta zainteresiranima spremna ponuditi na razdoblje od trideset godina, najavio je u četvrtak ministar financija RS Zoran Tegeltija.

On je novinarima u Banjoj Luci potvrdio kako je model gradnje autoceste temeljen na privatno-javnom partnerstvu definitivno prihvaćen na sjednici entitetske vlade održanoj tijekom dana.

Biti će raspisan javni natječaj za dodjelu koncesije s tim da bi zainteresirani izvođač trebao preuzeti obvezu da dionicu autoceste između Doboja i Vukosavlja, u blizini rijeke Save. izgradi u razdoblju od 2014. do 2017. godine. Dio ugovora bila bi i obveza upravljanja odnosno održavanja ceste u razdoblju trajanja koncesije.

Prema postojećim projekcijama, gradnja ove prometnice mogla bi stajati između 260 i 350 milijuna eura.

Ukupna dužina autoceste na koridoru V c u dijelu koji prolazi kroz BiH iznosi oko 330 kilometara. Do sada je izgrađeno tek nešto više od tridesetak kilometara i to unutar Federacije BiH na dionici od Sarajeva prema Zenici. U tijeku je gradnja još nekoliko dionica s ciljem da do kraja 2014. bude izgrađeno oko 110 kilometara autoceste.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙