FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eko-turizam kao potencijalna poveznica u prekograničnoj suradnji

Autor: mvrk
SLAVONSKI BROD, 20. lipnja 2012. (Hina) - U organizaciji međunarodne komisije za sliv rijeke Save (Savska komisija) u Slavonskom Brodu danas je počela dvodnevna regionalna radionica "Razvoj eko-turizma u kontekstu prekogranične suradnje".

Radionica se odvija uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, a na njoj sudjeluju predstavnici ministarstava, državnih ustanova i udruga koje djeluju na području zaštite okoliša i turizma u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji. Savsku komisiju osnovali su predstavnici tih zemalja radi uspostave međunarodnog režima plovidbe Savom.

"Komisija je kao vrlo važnu poveznicu za ovo područje prepoznala i eko-turizam. Naglasak u djelovanju komisije na području eko-turizma bit će afirmacija močvarnih područja od međunarodne važnosti koja zadovoljavaju kriterije Ramsarske konvencije", rekao je Dejan Komatina, tajnik Savske komisije.

Tajnik u zagrebačkom veleposlanstvu SAD-a Hoyt B. Yee rekao je kako su zaštita okoliša i održivi razvoj razlozi zbog kojih je projekt podržalo veleposlanstvo SAD-a . Hoyt je pozvao predstavnike regije da se u ovaj projekt uključe jačajući međusobnu suradnju kao glavni preduvjet za uspjeh.

"Zemlje sudionice projekta ne bi trebale biti međusobni konkurenti, već zajedničkim snagama privući što više turista u regiju. Uspjeh zemalja na ovom projektu bit će model za zemlje u regiji. Ovo je projekt "jedna rijeka, četiri zemlje, neograničene mogućnosti", istaknuo je Hoyt B. Yee.

Regionalna radionica završava sutra donošenjem plana budućih aktivnosti vezanih uz donošenje operativnih smjernica za razvoj eko-turizma u slivu rijeke Save.

(Hina) xmvrk yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙