FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zadru predstavljeni mađarski i poljski policajci

Autor: barn
ZADAR, 2. srpnja 2012. (Hina) - I ove godine na zadarskom području policiji će pomagati kolege iz Poljske i Mađarske - u okviru projekta "Sigurna turistička sezona" ove će godine od 1. srpnja do 31. kolovoza na području PU Zadarske u ispomoći biti osam mađarskih i dva poljska policijska službenika.

Danas je na konferenciji za novinare u Zadru predstavljena prva smjena, poljski policajci Sebastian Gudra i Michal Radom, te njihovi mađarski kolege Judit Kocsis i Roland Halmai.

Oni će u prvoj smjeni od 15 dana biti na ispomoći hrvatskim policajcima, odjeveni u svoje odore, ali bez oružja. Tijekom boravka neće primjenjivati policijske ovlasti i mjere, a dužni su se pridržavati hrvatskih pravnih propisa.

"Ovo je nastavak dugogodišnje suradnje između PU Zadarske s kolegama iz Mađarske i Poljske. Njihova zadaća je pomaganje hrvatskoj policiji u obavljanju dužnosti, a posebno u komunikaciji s mađarskim i poljskim turistima", rekao je načelnik PU Zadarske Darko Car.

Samo u srpnju prošle godine na zadarskom se području odmaralo 300.000 stranih turista, a unatoč tako velikom broju nije bilo značajnijih sigurnosnih problema niti težih kaznenih djela na štetu stranaca.

Prošle godine na zadarskom području ljetovalo je oko 50 tisuća Mađara i oko 60 tisuća Poljaka.

Konzul Republike Poljske u Hrvatskoj Pawel Sokolowski rekao je da je za poljske turiste vrlo bitno da se u nezgodnim situacijama mogu obratiti za pomoć svojim policajcima na materinjem jeziku.

(Hina) xbarn yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙