FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 21. lipnja

Autor: sobr
ZAGREB, 21. lipnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 21. lipnja:

ZAGREB - Nastavak četvrte sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

MILJEVCI - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Nenad Stazić sudjelovat će na svečanosti obilježavanja 20 godina oslobođenja Miljevaca od velikosrpske agresije (10 sati, igralište Osnovne škole "Stjepan Radić" u Drinovcima). Potom će predsjednik Vlade Zoran Milanović položiti vijenac kod spomen-obilježja poginulim braniteljima u Drinovcima (10,30 sati).

KAPOSVAR - Nastavak suđenja prvom potpredsjedniku vlade i ministru gospodarstva Radimiru Čačiću zbog izazivanja prometne nesreće s dvije poginule osobe u Mađarskoj 2010. Prema najavama medijima sutra će biti saslušan vještak jer su su dva prethodna dala različite nalaze. Dok u nalazu vještaka Mihalya Rektora stoji da Čačić nije vozio brzo te da je smrt dvoje putnika u škodi fabija izazvao naknadni udar u ogradu autoceste, vještak Zoltan Lovasz ostao je pri stavu da je za nesreću u prvom redu kriva neprilagođena brzina. U svojoj obrani Čačić je rekao da nije vozio prebrzo ali da je neposredno prije udara na cesti uletio u oblak magle. Suđenje je bilo odgođeno u travnju zbog provjere Čačićeva diplomatskog i službenog statusa, nakon čega se mađarsko Ministarstvo pravosuđa očitovalo da Čačić nije izuzet od kaznene odgovornosti u Mađarskoj. Radimir Čačić je u siječnju 2010. na autocesti Nagykanisza – Budimpešta svojim chryslerom 300C naletio na škodu fabiju koju je vozila Katalin Liptak. Od posljedica nesreće smrtno su stradali njezina 81-godišnja majka Imrene Antal i 60-godišnji suprug Gyorgy Liptak. Nesreću je u škodi preživjela i Zoltanne Hitter (9 sati, Županijski sud u Kaposvaru).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović objavit će nacionalne rezultate prvog Europskog istraživanja jezičnih kompetencija (12 sati, Velika dvorana Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38). U isto će vrijeme Europska komisija u Bruxellesu predstaviti rezultate za 14 zemalja čiji su učenici sudjelovali u istraživanju: Belgiju, Bugarsku, Hrvatsku, Englesku, Estoniju, Francusku, grčku, Maltu, Nizozemsku, Poljsku, Portugal, Sloveniju, Španjolsku i Švedsku. Glavna saznanja Europskog istraživanja jezičnih kompetencija predstavit će nacionalna koordinatorica istraživanja i članica Savjetodavnog tijela Europske komisije za potrebe istraživanja ESLC Jasminka Buljan Culej. Ministar Željko Jovanović zaključno će prezentirati stavove Ministarstva o korištenju rezultata sukladno programima Vlade kojoj je cilj unapređenje obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Dubravka Dadić

poslijepodne - Mate Kovačević

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙