FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BMW i Toyota šire suradnju

Autor: mpuk
MUENCHEN, 29. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW i japanski proizvođač Toyota Motor objavili su u petak da su dogovorili proširenje nedavno uspostavljene suradnje na razvoj novih tehnologija poput gorivih ćelija.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Muenchenu, sjedištu BMW-a, izvršni direktor njemačke grupe Norbert Reithofer i predsjednik Toyote Akio Toyoda najavili su potpisivanje memoranduma o razumijevanju "u cilju dugoročne strateške suradnje na četiri polja". To su "zajednički razvoj sustava gorivih ćelija, zajednički razvoj arhitekture i komponenti za buduća sportska vozila, suradnja na pogonskoj elektrifikaciji i zajedničko istraživanje i razvoj štedljivih tehnologija", navodi se u priopćenju.

"Cilj nam je dodatno ojačati našu konkurentsku poziciju u području održivih tehnologija budućnosti", rekao je Reithofer.

Toyoda je kazao da je Toyota "snažna u području ekoloških hibridnih vozila i gorivih ćelija, a BMW u razvoju sportskih automobila".

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙