FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjol: U srpnju dobre vijesti za Ergelu Đakovo

Autor: nles
ĐAKOVO, 22. lipnja 2012. (Hina) - Zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol najavila je danas da u srpnju slijede dobre vijesti za Ergelu Đakovo.

"U srpnju će biti donijeta odluka koja će znati cijeniti pet stoljeća njezine povijesti, njezin brend za Đakovo i cijelu Hrvatsku, njezinu tradiciju", rekla je na konferenciji za novinare đakovačkog SDP-a.

Time je neizravno dala nadu Đakovčanima da će ovdašnja Ergela ponovno steći pravnu samostalnost koju je izgubila u kolovozu 2010. vladinom odredbom o osnutku Hrvatskog centra za konjogojstvo (HCK) - državnih ergela Đakovo i Lipik sa sjedištem u Lipiku, a kada su obje ergele izgubile pravnu osobnost, a što Đakovčani nisu nikada prihvatili.

Španjol je valorizaciju Ergele Đakovo najavila i kroz završetak gradnje zatvorene jahaonice, njezinu turističku ponudu.

"Želja ove Vlade jest da Ergela bude prepoznatljiv brend i u EU", najavila je Španjol. No, naglasila je i kako je Državni ured za reviziju uočio brojne nepravilnosti u financijskom poslovanju HCK.

Na novinarski upit slijedi li i smjena sadašnjeg ravnatelja Centra i đakovačke Ergele Pave Sabolskog, Španjol je rekla kako će se to uskoro znati no da to nema političku pozadinu.

(Hina) xsela yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙