FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 20. lipnja

Autor: dsta
ZAGREB, 20. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 20. lipnja.

ZAGREB - Čelnici Hrvatske udruge sindikata i Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske održat će konferenciju za novinare s temom "Kome smeta Croatia osiguranje u vlasništvu države" (10,30 sati, Radnički dom, Trg kralja Petra Krešimira IV).

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede obilježit će se službeni početak IPA twinning projekta ”Jačanje kapaciteta hrvatske administracije za akreditaciju agencije za plaćanja u poljoprivredi“, vrijednog 222,2 tisuće eura. Cilj projekta je pružiti potporu Ministarstvu poljoprivrede u uspostavi funkcionalnog sustava za akreditaciju Agencije za plaćanja u poljoprivredi za korištenje poljoprivrednih fondova EU (10,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Zračna luka Zagreb (ZLZ) ove godine, u kojoj obilježava 50 godina postojanja, očekuje nove fizičke rekorde u broju letova zrakoplova i putnika, dok u financijskim rezultatima očekuje da će biti na razini prethodne godine, doznaje se iz ZLZ-a. Očekivanja većeg ovogodišnjeg broja putnika i zrakoplova temelje na najavama dobre turističke sezone, ali i dobrim pokazateljima za ovogodišnji lipanj, što će, kako se nadaju, nadoknaditi pad s početka godine uzrokavan ponajviše stečajem dvije strane zrakoplovne kompanije (mađarski Malev i španjolski Spanair). Za lipanj do sada bilježe dobre pokazatelje, za ljetne mjesece ističu da su im tradicionalno najprometniji, a kako su u špicu sezone krenuli i s novim prijevoznikom, Qatar Airwaysom, očekuju da će do kraja godina imati pozitivan rezultat, a podsjećaju i da su zadnje dvije godine imali porast broja putnika (2010. ih je bilo 2,07 milijuna, a prošle godine 2,32 milijuna).

dežurni urednici:

prije podne: Nenad Bach

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙