FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 14. lipnja

Autor: dsta
ZAGREB, 14. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 14. lipnja.

ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) na konferenciji za novinare predstavit će rezultate 1. aukcije Programa razvoja gospodarstva. HBOR je poslovnim bankama ponudio 500 milijuna kuna, a aukcija započinje 14. lipnja u 9 sati i završava s otvaranjem ponuda u 15 sati. Na konferenciji će uz predsjednika Uprave HBOR-a Antona Kovačeva, kako je najavljeno, prisustvovati i ministar financija Slavko Linić (16,00 sati, HBOR, Strossmayerov trg 9).

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera CROMA, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska udruga poslodavaca organizatori su 2. kongres hrvatskih menadžera i poduzetnika. Na kongresu se želi utvrditi što se, osim zaoštravanja financijske discipline, najavljenog 'stupa srama' i kazni za menadžere i poduzetnike, u pogledu reformi koje su menadžeri i poduzetnici predložili u Masterplanu razvoja hrvatskog gospodarstva prije godinu dana može očekivati od sadašnje Vlade (9,30 sati, HOK, Ilica 49/II).

ZAGREB - Tvrtka Petrokov otvorit će najveću hrvatsku solarnu elektranu snage 400 kW, investiciju vrijednu 9 milijuna kuna. Svečanosti otvaranja solarne elektrane u Svetoj Klari nazočit će i predsjednik Republike Ivo Josipović (9,30 sati, Petrokov, Mrkšina 52/d, Sveta Klara).

ZAGREB - Prosvjed radnika RIZ-Odašiljača održat će se ispred Ministarstva gospodarstva u organizaciji Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata, a vezano uz zahtjeve za hitnu i konačnu realizaciju radničkog dioničarstva u toj tvornici (13,30 sati, ispred Ministarstva gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Nastavlja se pad broja izdanih odobrenja za građenje u Hrvatskoj, u travnju je izdano 700 odobrenja za građenje, što je za 14,3 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Ukupno je u razdoblju od siječnja do travnja ove godine izdano 2.657 odobrenja za građenje, što je smanjenje za 15,5 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem. Od toga se 2.143 odobrenja odnosi na zgrade, a 514 za ostale građevine. Po odobrenjima izdanim u prva četiri mjeseca ove godine predviđena je izgradnja 3.684 stanova. Usporedili se to sa prošlogodišnjim podacima to je 15 posto manje stanova nego po odobrenjima za građene izdanim u prva četiri mjeseca lani.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙