FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Treća nacionalna konferencija o DOP-u

Autor: dduk
ZAGREB, 30. svibnja 2012. (Hina) - Društveno odgovorno poslovanje (DOP) sve više od djelatnosti zasnovane na donacijama prerasta u aktivnost bitnu za konkurentnost te korist svih dionika povezanih s poslovanjem poduzeća, istaknuto je na današnjoj Trećoj nacionalnoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju.

Konferencija je održana u organizaciji Nacionalne mreže za DOP, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Sudionici su imali priliku čuti što je u području DOP-a u Hrvatskoj učinjeno protekle godine te predložiti aktivnosti za sljedeće razdoblje.

Tijekom konferencije predstavljeni su rezultati raznih projekata kao što su prijedlog strategije DOP-a, leksikon održivog razvoja te studije slučaja hrvatskog gospodarstva, a koordinatorica za DOP u DG Employment-u Susan Bird govorila je o europskoj praksi DOP-a.

Vjerujemo da će skorim ulaskom Hrvatske u EU brojne hrvatske tvrtke biti dodatno potaknute povećati svoje angažmane u području društveno odgovornog poslovanja, a pritom očekujemo da će ih u tome poticati i državne institucije, istaknula je Bird.

Izaslanik predsjednika Josipovića i njegov savjetnik za gospodarstvo Boris Cota kazao je kako je poštenje u poslovanju temelj dugotrajne stabilnosti poduzeća, što nije moguće bez razvoja DOP-a i socijalnog kapitala. DOP potiče inovacije, pomaže smanjenju troškova i povećava profitabilnost, kaže Cota.

Upozorio je da danas restrukturiranja poduzeća često dovode do otpuštanja radnika te da treba tragati za ravnotežom zadovoljavanja interesa radnika i vlasnika. U tom smislu, DOP pridonosi stvaranju pravednijeg društva, smatra Cota.

Konferencija o DOP-u rezultat je zajedničke inicijative suradničke mreže organizacija za razvoj društveno odgovornog poslovanja. Organizacije koje čine Nacionalnu mrežu za DOP iz raznih su sektora, a zajedno rade na primjeni DOP u hrvatskom gospodarstvu.

Konferencija je ujedno dio projekta koji financira Europska unija, u kojemu sudjeluju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska udruga banaka, Hrvatska udruga sindikata, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, UNDP/Global Compact Hrvatska, dok su podupiratelji Ministarstvo gospodarstva, Zelena akcija i udruga Odraz.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙