FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina: dobit iz 2011. u zakonske rezerve i zadržanu dobit

Autor: tper
ZAGREB, 19. lipnja 2012. (Hina) - Glavna skupština Ine donijela je odluku da se dobit iz prošlogodišnjeg poslovanja od 1,96 milijardi kuna rasporedi u zakonske rezerve i zadržanu dobit te odluku o dopuni djelatnosti kompanije, navodi se u priopćenju sa danas održane Skupštine objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Ina d.d. je prošle godine ostvarila dobit u iznosu od 1,96 milijardi kuna, a prema odluci Glavne skupštine iznos od 98,3 milijuna kuna rasporedit će se u zakonske rezerve, a 1,87 milijardi kuna u zadržanu dobit.

Donesena je i odluka o dopuni djelatnosti kojima se bavi ta naftna kompanija, pa će se ubuduće Ina moći baviti s još 30-ak djelatnosti, među kojima je i niz djelatnosti vezanih za zaštitu od požara, skupljanjem i prijevozom otpada za potrebe drugih, skupljanjem, oporabom i/ili zbrinjavanja otpada, izvozom otpada, poslovima praćenja kakvoće zraka i emisija u zrak, stručnim poslovima zaštite od buke i od ne-ionizirajućeg zračenja, kao i upravljanjem i održavanjem nekretnina itd.

Skupština je dala razrješnicu članovima Uprave i Nadzornog odbora za poslovnu 2011. godinu.

Na Skupštini je bilo prisutno 9.566.197 glasova ili 95,662 posto od ukupno 10.000.000 glasova.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙