FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština Centar banke potvrdila dokapitalizaciju

Autor: tper
ZAGREB, 12. lipnja 2012. (Hina) - Dioničari Centar banke na danas održanoj skupštini većinom su prisutnih glasova usvojili financijska izvješća za 2011. i odluke o dokapitalizaciji te banke, kojima se temeljni kapital povećava na 200,6 milijuna kuna, izvjestili su iz Centar banke.

Fond gospodarske suradnje Alternative Private Equity pri tome ulaže u banku 97 milijuna kuna, a Heruc d.d., dosadašnji većinski dioničar, 34,25 milijuna kuna.

Alternative Private Equity FGS, u kojem je 50 posto državnog, a 50 posto privatnog kapitala, ovom dokapitalizacijom postao je vlasnik 51,57 posto redovnih dionica Centar banke, a tvrtka Heruc d.d. ostaje drugi najveći dioničar sa 35,82 posto redovnih dionica.

Istodobno, banka će za 69,35 milijuna kuna povećati svoje rezerve kako bi bila spremna odgovoriti svim financijskim izazovima turbulentnog hrvatskog tržišta, ojačala svoj kredibilitet i ispunila buduće regulatorne zahtjeve, koje donosi ulazak Hrvatske u EU sredinom 2013.

Dokapitalizacijom Centar banke, kako se navodi, stvorena je osnova za početak provedbe procesa konsolidacije malih banaka u Hrvatskoj, čiji je cilj osigurati snažnu financijsku polugu za razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

Investicija otvara proces konsolidacije malih banaka, izjavio je predstavnik investitora Alternative Private Equity FGS i novi član Nadzornog odbora Centar banke Zoran Zemlić.

Predsjednik Uprave Centar banke Ivo Markotić kazao je kako se dokapitalizacija banke provodi pod motom 'povjerenje i optimizam', jer su ovom odlukom dioničari pokazali povjerenje u poslovanje banke i optimizam da će njihove dionice u procesu konsolidacije povećati vrijednost i donijeti im veći povrat na kapital.

Dioničari su izabrali i novi Nadzorni odbor, u kojem su od dosadašnjih članova Dragutin Biondić i Maroje Matana, te novi članovi Martin Pardupa, Tomislav Marinac i Zoran Zemlić kao predstavnici Alternative Private Equity FGS-a.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙