FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski poduzetnici na subotičkom Sajmu gospodarstva

Autor: jsta
SUBOTICA, 6. lipnja 2012. (Hina) - Na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Subotici, koji se održava od 6. do 9. lipnja, predstavlja se 30-ak tvrtki iz Hrvatske, među njima i 17 tvrtki s područja Virovitičko-podravske županije u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HKG) te županije.

Na sajmu se predstavlja i grad Osijek i 12 tvrtki iz tog grada, a među izlagačima iz Virovitičko-podravske županije su primjerice Viro, Slavonka, Unimont i drugi koji očekuju uspostavljanje i jačanje suradnje s tvrtkama sjeverne Vojvodine.

Sajam prepoznajemo kao priliku za promociju i nalaženje novih poslovnih partnera za tvrtke naše regije, kazao je tajnik HGK Virovitice Milan Vanđura.

Šef ureda HKG u Beogradu Goran Masnec navodi kako su do sada tvrtke iz Hrvatske u Srbiju uložile oko 500 milijuna eura te da postoji prostor za jačanje gospodarske suradnje.

Pozvao je i srbijanske ulagače da investiraju u Hrvatsku, u čemu im je HGK spremna pomoći.

Uoči otvorenja sajma, u Generalnom konzulatu RH u Subotici održan je sastanak predstavnika HGK i vodstva hrvatske manjine s ciljem razmjene informacije oko uključivanja poduzetnika vojvođanskih Hrvata u gospodarsku suradnju Srbije i Hrvatske.

Predstavnici Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) su naveli kako to godinama bezuspješno pokušavaju te da su počeli sa sastavljanjem baze podataka o gospodarskim potencijalima vojvođanskih Hrvata i njihovih tvrtki.

Sastanku i otvorenju Sajma prisustvovao je i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo koji je naveo kako nastoji pomoći hrvatsku manjinu kroz različite projekte i donacije te istaknuo važnu ulogu ove zajednice u razvijanju prijateljskih odnosa Subotice i Osijeka.

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Generalnim konzulatom RH u Subotici treću godinu sudjeluju na subotičkom sajmu gospodarstva.

Na sajmu u Subotici od 6. do 9. lipnja predstavlja se ukupno 238 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Izraela, Italije i Slovenije.

(Hina) xjsta ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙