FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 18. lipnja

Autor: tper
ZAGREB, 17. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 18. lipnja.

ZAGREB - Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić održat će u Banskim dvorima konferenciju za novinare na temu zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi (11,15 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Konferencije pod nazivom "Tržište rada i obrazovanje 2025" održat će se u organizaciji Ministarstvo rada i mirovinskog sustava uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Cilj konferencije je otvoriti raspravu o daljnjem uključivanju Hrvatske u ostvarivanju nove strategije Europske unije "Nove vještine za nove poslove" kako bi se postigao zajednički europski cilj - stopa zaposlenosti od 75 posto za dob od 20 do 64 godine (9,00 sati, Dječji vrtić Sunčana, Dječji trg 2, Špansko-Oranice).

ZAGREB - Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) razmatrat će izvješće o tijeku sezone i aktualnom stanju na tržištima bitnim za hrvatski turizam. Na dnevnom je redu, uz ostalo, raspisivanje natječaja za direktore predstavništava HTZ-a u inozemstvu i prijedlog racionalizacije poslovanja mreže inozemnih predstavništava HTZ-a, donošenju odluke o dodjeli Hrvatske turističe nagrade za 2011. i dr. (13,30 sati, HTZ, Iblerov trg 10/IV).

ZAGREB - Ukupna vrijednost neizvršenih osnova za plaćanje 72.401 poslovnog subjekta u Hrvatskoj u travnju je iznosila 43,5 milijardi kuna ili za 2,5 posto više nego u mjesecu prije, pokazuju podaci Financijske agencije. Zbog neizvršenih osnova za plaćanje na kraju travnja bilo je blokirano i 211.048 građana, čije je ukupni dug iznosio 13,6 milijardi kuna. To je za oko 1.300 građana manje u odnosu na stanje krajem ožujka, no njihov je dug bio za 540 milijuna kuna viši u odnosu na prethodni mjesec, objavila je Fina na svojim web stranicama. Iz Fine napominju kako je više od 75 posto poslovnih subjekata u dugotrajnoj blokadi, a iznos njihove blokade čini 82,7 posto iznosa ukupnoga duga. Kod poslovnih subjekata (pravnih osoba i obrtnika), koji su u blokadi više od godinu dana, i dalje dominiraju oni koji su blokirani pet i više godina, njih je 36,8 posto.

dežurni urednici:

prije podne: Damir Margetić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙