FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 6. lipnja

Autor: djan
ZAGREB, 6. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 6. lipnja:

ZAGREB - Kosovska predsjednica Atifeta Jahjaga, koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, sastat će se s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem (u 9.45 sati). Tijekom dana razgovarat će i s predsjednikom Hrvatskog sabora Borisom Špremom (u 13 sati) te premijerom Zoranom Milanovićem (u 14 sati). Uz kosovsku predsjednicu, u izaslanstvu su potpredsjednik vlade i ministar pravosuđa Hajredin Kuci, ministrica europskih integracija Vlora Citaku i ministar gospodarstva Besim Bequaj koji će imati odvojene susrete sa svojim kolegama. (svečani doček u 9,45 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241, a izjave za novinare Josipovića i Jahjage su u 11,20 sati).

BRUXELLES - Osmi sastanak Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između EU-a i Hrvatske na kojem će se razmotriti hrvatska pripremljenost za članstvo u Europskoj uniji, predviđeno za 1. srpnja sljedeće godine. Na sastanku će hrvatsko izaslanstvo predvoditi ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, a europsko danski ministar za europske poslove Nicolai Wammen i povjerenik za proširenje Štefan Fuele. Hrvatska vlada prošli tjedan prihvatila je prijedlog ažuriranog Akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, koji će biti predstavljen europskoj strani. Ministrica Pusić je upozorila na šest problematičnih točaka na koje treba posebno obratiti pozornost, među kojima je ovogodišnje održavanje Gay pridea u Splitu 9. lipnja, koje će pomno pratiti Europska komisija i diplomatski zbor u Hrvatskoj. Ostale točke su rješavanje pitanja brodogradilišta, ukidanje naknade koju moraju plaćati teleoperateri, poboljšanje stanja u pravosuđu kroz smanjivanje zaostataka, naročito u građanskim predmetima, te rješavanje sustava ovrhe i problema sa Zakonom o sprečavanju sukoba interesa.

BRUXELLES - Ministrica kulture RH Andrea Zlatar Violić sudjelovat će u Centru "The Egg" u Bruxellesu na konferenciji "Inspiracija i dijalog o ulozi kulture u vrijeme krize".

BAKU - Američka državna tajnica Hillary Clinton posjetit će Azerbajdžan.

PEKING/ŠANGAJ - Kina je domaćin sredneazijskog summita na kojem, među ostalima, sudjeluju ruski predsjednik Vladimir Putin i iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad.

Dežurni urednici:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙