FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cameron zanijekao bilo kakvu nagodbu s Murdochom

Autor: vrad
LONDON, 14. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Britanski premijer David Cameron zanijekao je u četvrtak pred povjerenstvom za istragu o etici u medijima da je sklopio bilo kakvu "nagodbu" s koncernom Ruperta Murdocha, priznavši ipak da su se politika i mediji previše zbližili.

Odgovarajući na pitanje je li njegova konzervativna stranka išla na ruku medijskom carstvu Ruperta Murdocha u zamjenu za pozitivno medijsko izvještavanje u njegovim novinama, premijer je kazao da je "zamisao o otvorenoj nagodbi besmislena".

"Isto tako ne vjerujem ni u teoriju tajnog dogovaranja", dodao je pred Levesonovim povjerenstvom koje je sam osnovao nakon afere o telefonskom prisluškivanju u bivšem tabloidu Ruperta Murdocha News of the World.

Premijer je ipak priznao da su veze britanskih medija i političara postale "odveć bliske" i da je potrebno "malo više distance" među njima. "Mislim da (veze medija i vlasti) moramo pokušati urediti na boljoj osnovi", kazao je.

Predsjednik britanske vlade koji se, tvrdi tisak, temeljito pripremio za ovo saslušanje, istaknuo je i utjecaj sustava cjelodnevnog informiranja koji "sili novine da napuhavaju i najmanji događaj".

News of the World, koji je ljetos zatvoren zbog skandala, sumnjiči se da je prisluškivao više stotina osoba ne bi li si osigurao ekskluzivne informacije.

(Hina) xvrad ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙