FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia Airlines započeo letjeti na liniji Split-Beograd-Split

Autor: ssai
BEOGRAD, 1. lipnja 2012. (Hina) - Letovi Croatia Airlinesa na liniji Split-Beograd-Split započeti su u petak nakon stanke duge 21 godinu slijetanjem prvog zrakoplova u beogradsku zračnu luku, gdje su ga, uz novinare, dočekali predstavnici kompanije, beogradske zračne luke i hrvatskog veleposlanstva u Beogradu.

U beogradskoj zračnoj luci ''Nikola Tesla'' organiziran je svečani doček zrakoplova s prvih 32 putnika iz Splita, dok će, kako je priopćeno, u današnjem povratnom letu ka Splitu otputovati 55 putnika.

Letovi će se odvijati dvaput tjedno, ponedjeljkom i petkom, do rujna, a obavljat će se suvremenim turboprop zrakoplovima Dash 8-Q400 sa 76 sjedala.

Izvršni ravnatelj Croatia Airlinesa za prodaju, marketing, upravljanje mrežom i prihodima Tonko Rilović u izjavi novinarima rekao je kako su letovi na ovoj liniji uvedeni nakon što su provedena komercijalna ispitivanja o tome koja bi linija bila najpovoljnija u smislu otvaranja prema srbijanskom tržištu, odnosno Beogradu te je utvrđeno da letovi iz Splita imaju najveći potencijal.

Rilović je izrazio očekivanje da će poslovanje na ovoj liniji biti takvo da će ona u budućnosti moći biti i uspostavljena i tijekom cijele godine.

Hrvatski veleposlanik Željko Kuprešak u obraćanju novinarima ocijenio je obnavljanje letova na liniji Split-Beograd važnim za zračni promet i za gospodarske odnose Hrvatske i Srbije te dodao kako se nada da će također biti uvedeni letovi na liniji Zagreb-Beograd.

Suradnja Croatia Airlinesa i beogradske zračne luke, kako je rekao, mogla bi biti model međusobne gospodarske suradnje tvrtki iz dviju država.

Prvi međunarodni let Croatia Airlinesa u redovitom međunarodnom prometu između Hrvatske i Srbije realiziran je sredinom lipnja 2011. godine uvođenjem izravnih međunarodnih letova Croatia Airlinesa na liniji Dubrovnik-Beograd.

(Hina) xdas ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙