FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrg: Vlada nema programe za trajno otvaranje radnih mjesta

Autor: ivuc
OSIJEK,05. lipnja 2012.(Hina) - Predsjednik HSS-a Branko Hrg izjavio je danas u Osijeku da je vlada građanima za sada donijela samo povećanje PDV-a, poskupljenje goriva i energenata, program povećanja nezaposlenosti i jačeg punjenja državnoga proračuna, koji se nakon toga ne vraća građanima koji ga pune.

Na konferenciji za novinare Hrg je ocijenio kako vlada mora pronaći projekte koji trajno otvaraju nova radna mjesta, rješavaju društvene probleme građana i stvaraju novu vrijednost, a da najavljeni programi javno-privatnog partnerstva u izgradnji škola, i obnovi fasada, nisu nešto što će otvoriti nova radna mjesta, osim privremeno u građevinskoj operativi.

Ocijenio je da u takvim okolnostima lokalna samouprava mora sama pronalaziti rješenja za svoje probleme i osmišljavati projekte, jer centralizirana država nema ideja niti programa.

Govoreći o stanju u poljoprivredi, predsjednika HSS-a kazao je kako će novi zakon o poljoprivrednom zemljištu staviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva neravnopravan položaj jer će omogućiti velikim tvrtkama da dobiju preostalo državno zemljište, a malim proizvođačima otežati mogućnost ostanka na selu.

Nije logično da Hrvatska bude zemlja koja uvozi više svinjetine nego sve članice Europske unije zajedno. Pred nama je žetva, a nitko ne govori o pšenici. Ministar Jakovina očito nema snagu izboriti se za ono što bi htio, jer blagajnu drži ministar financija koji je, ustvrdio je Hrg, "socijalno neosjetljiva osoba".

Predsjednik osječko-baranjskog HSS-a Zvonko Pongrac ocijenio je kako Slavonija zasigurno trpi najveće posljedice provedbe vladina programa, o čemu govori rast nezaposlenosti, katastrofalno stanje u poljoprivredi te odlazak oko 45.000 mladih i obrazovanih ljudi, iz ove regije, u posljednjih desetak godina.

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙