FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak nacionalnih koordinatora za zdravlje Zdravstvene mreže jugoistočne Europe

Autor: trub
ZAGREB, 5. lipnja 2012. (Hina) - U Ministarstvu zdravlju danas su se okupili nacionalni koordinatori za zdravlje deset država članica Zdravstvene mreže jugoistočne Europe (SEEHN) kojom trenutno predsjedava hrvatski ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji je s Međunarodnom mrežom bolnica potpisao Memorandum o suradnji.

Ministarstvo je priopćilo da se sastanak održava nakon što je jučer u Zagrebu održana Prva regionalna ministarska konferencija "Srce regiji", koja se bavila suradnjom u području transplantacijske medicine.

Pozdravljajući na početku sastanka nacionalne koordinatore i druge goste, ministar Ostojić je rekao kako Mreža od samoga početka uživa stalnu i snažnu potporu Europskog ureda Svjetske zdravstvene organizacije i Vijeća Europe kroz ponuđena sredstva i ljudske resurse.

Ocijenio je i da je u jedanaest godina postojanja Mreže postignuta uspješna regionalna suradnja zemalja članica.

Zdravstvenu mrežu podržavaju i brojne institucije čiji su predstavnici prisutni i na današnjem skupu poput Vijeća za regionalnu suradnju, Eurohealthnet, Europskog zdravstvenog foruma Gastein, te Međunarodne mreže bolnica koje promoviraju zdravlje s kojom je ministar Ostojić, kao predsjednik Mreže, danas potpisao Memorandum o suradnji.

Na 29. redovnom sastanku nacionalnih koordinatora, koji završava sutra, govorit će se o nizu tema koje se odnose na provedbu zaključaka Banjalučke ministarske deklaracije usvojene 2012., te na organizacijske i tehničke aspekte djelovanja Mreže kako bi se pospješila suradnja i unaprjeđenje zdravlja u regiji, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xtr yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙