FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostojić u Šibeniku najavio nabavu CT-a, u Kninu otvorio odjel za palijativnu skrb

Autor: jdev
ŠIBENIK/KNIN, 21. svibnja 2012. (Hina) - Za današnjeg posjeta Šibeniku ministar zdravlja Rajko Ostojić najavio je da će šibenska Opća bolnica dobiti novi CT uređaj, koji će financirati Ministarstvo zdravlja i Šibensko-kninska županija.

Ministar Ostojić se susreo s predstavnicima županije, grada i zdravstvenih ustanova.

Šibenska bolnica još nema uređaj za magnetsku rezonancu (MR), a župan Goran Pauk je rekao je da će u rujnu biti raspisan novi natječaj za njegovu nabavu. Problem je zasad riješen ugovorom koji Opća bolnica ima s privatnom Poliklinikom "Vita".

Ministar Ostojić podsjetio je kako je Upravno vijeće Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje toj poliklinici nedavno odobrilo više pregleda, čime će se dvostruko smanjiti liste čekanja za magnetsku rezonancu u Šibeniku.

Ministarstvo zdravlja neće s milijun i pol kuna financirati izradu idejnog rješenja nove bolnice na mjestu bivše vojarne u Šibeniku jer, kako je rekao ministar, osnivač i vlasnik u svim državama, pa tako i u Hrvatskoj, treba skrbiti o bolnici, tj. stajalište je ministarstva da županija kao osnivač i vlasnik bolnice sama mora financirati izradu idejnog projekta za gradnju nove bolnice.

"Očekujemo da će se u mreži bolnica koja se izrađuje pokazati da je Šibensko-kninskoj županiji potrebna nova bolnica jer ova ne odgovara standardima. U međuvremenu ćemo nastaviti sa svime što smo počeli te ćemo samostalno riješiti idejni projekt nove bolnice", rekao je župan Pauk.

Ministar Ostojić danas je posjetio i Knin, gdje je u Općoj bolnici "Hrvatski ponos" otvorio odjel za palijativnu skrb.

Riječ je o odjelu s 19 soba i 36 postelja čiju je gradnju u cijelosti financiralo Ministarstvo zdravlja.

(Hina) xjdev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙